Tuesday, September 30, 2008

Mari Masak2...

hehe....tajuk 2 cam tak sesuai jer dgn aku yg tersgt la 'xpert' memasak ni...huhu....mari menengok org masak2 tu bru sesuai...hahaha....sewaktu entry ni tgh di taip mak n cu aku tgh sibuk memasak di dapur utk juadah esok...hehe...ape punyer pompuan ni....org sibuk masak...dier sibuk ngadap blog....2 yg kadang2 mak aku marah tu....
tadi dah sibuk g beli daging and ayam kat pasar....aku tak sure mak aku nak masak aper...tp of course la nak masak rendang....tp tak tau rendang ayam ker daging...lepas ni nak pergi peghati...peghati jer...cukup la tu...hehe...td kat pasar bukan main ramai lg org...mak aku complain apasal la ramai benor org ni...tak balik kg ker....aku balas blk msti org lain tu tye benda sama jgk...hehe
tahun ni aku sekluarga plus cu pagi2 raya still kt cni...batang kali tercinta...cu aku lepak kt cni jgk sbb kat pucong semua org dah balik raya...huhu...and pas semayang raya la rancang2 bru nak beronda2....biasa la g mana lg balik perak la...org perak la kan...
adik kau yg kt klantan tu esok pagi bru sampai...keje polis ni mmg susah nak cuti...bg cuti pun kejap jer...huhu...nasib ko la...tp tahun ni tak mcm tahun lepas...sbb lengkap 3 beradik ader beraya sama...and aku ni la sbgai tuan rumah menunggu adik2 aku smpai...sorg kat klantan sorg kat perak...hehe....
so uols semua balik mana ni?...mesti dah kat kg kan...aku ni dah xde kg...umah sedara jer la nnti singgah lepas satu2...hehe...SLAMAT BERAYA....BERHATI2 Di JALAN RAYA....

Mari Singkirkan Habuk...

Lagi bape ari kite nak raya???...hehehe....wawawa.....tak sgka yer...tup2 esok jer dah nak braya...sedih lak nak meninggalkan pose...huhu...sungguh ni...sbb tiap2 ari bangun makan sahur...lepas habis ngajor g kedai ikut mak beli lauk nak buka...pas 2 sibuk kat dapur...and pas 2 bukak pose same mak n ayah...pas semayang maghrib sibuk nak g masjid semayang terawikh.....
cam 2 la kehdpan aku selama sebulan di bulan ramadhan...huhu...and plus smpt lg wat projek langsir...hahaha....tp esok dah masuk syawal...antara heppy and sedih...sedih sbb dah x dpt nak semayang terawikh...and tak dpt nak dgr suara imam yunus yg shahdu itu...huhuhu....2 sbnarnyer yg sedih...hehehehe......and heppy sbb raya....ye ye
sperti biasa la xtvt seblum raya...msti semua org pun wajib wat jgk ni...semua rumah kt malaysia yg smbut raya...huhu...ape lg xtvt menyingkirkan habuk....wawawa.....hari2 biasa susah nak singkirkan habuk sbb penat keje...hari minggu lak nak berehat2....so nak raya ni terpaksa la rajin2 kan diri.....
umah aku ni kalau nak ikutkan habuknyer subhanallah...terutamanyer rumah kat atas tu...slalu lepak kat bawah jer...yg kt ats 2 terbiar...klau kat bawah katil tak yah la nak citer...naik selsema aku tau habuknyer 2...nasib main sedut jer dgn penyedut<----term yg di gunakan di rumah...
aku menyedut habuk kat umah dr kol 11 pagi sampai kol 3 kot....lama siot...atas ngan bawah sekali...siap tukar lg susun atur furniture kt umah ni...ruang tamu rasa lapang giler sbb dh di ubah ke sebelah ruang makan...tp kt ruang makan lak cam crowded giler....hehehe...
la ni umah aku very d cantik la....dgn langsir baru....<----projek mega tahun ni...hehe...balang kaca pasu baru...hehehe...2 jer yg baru...yg lain lama....pakai jer tahun lepas nyer...huhu...semangat sungguh nak beraya....hehe....SELAMAT BERAYA LA SEMUA NYER YER.....

Saturday, September 27, 2008

Entah...

tak tau la nak kasik tajuk aper...tp ni ader kene mengena la dgn semlm....kan semlm ader wat Majlis Khatam Quran....so kan aku ade criter ttg salam bersalaman tu...pas sampai lunyai la tgn aku ni di salam...pas2 kami cikgu2 ni lak yg bersalam2an...
aku ni kan bru jer kt scholl ni...and tak lama lg pn aku dh nak blah dah....so tak tau la aku nak cakap aper...juz ckp slamat ari raya jer la..nak mintak maaf pun aku tak tau aper kesalahan aku...huhu....xde salah ker?...hehehe...ye arr mana ader aku wat salah apa2 pun kt cikgu2 ni...Yakin...hehehe....
so bersalam2 an la aku....and guru besar pun ambik bhgian jgk bersalam2an...salam and hantuk2 muka tu<----tak tau nak kasik nama nyer aper......huhu....mula2 aku igt guru besar salam jer...tp dier pun hantuk2 kan muka jgk kat aku...and pas2 dgn mintak maaf lg...hehe....terkezut jgk aku....hehe....
ader criter di sebalik guru besar mintak maaf tu...huhu...beberapa hari sblum ni....hari rabu kotttt....guru besar ade pgl aku ke bilik dier....hari sblum 2 nyer lg dier dah ader bgtau aku....nak jumpa...hehe....malam 2 aku mmg gerun giler nak jumpa guru besar..aku yakin giler mesti dier nak sembur kat aku tu....sampai sembahyang terwih aku pun tak khusyuk tau...
so esok nyer cikgu Rospeah dah bg tau aku guru besar nak jumpa kol 8.45...aku mmg gabra sampai masuk tandas banyak kali...huhuhu...so mase di tunggu pun tiba...dan seperti yg di jangka mmg ader kene mengena dgn budak2 ni...tp aku igt aku sorg jer yg jumpa dier...ruper nyer ader sorg lg cikgu ganti yg di pgil...
sbb nak di buatkan criter semlmnyer ader budak kepalanyer berdarah and kebetulan kelas beku<---tak beku lgsung okey...tension jeer...and cikgu ganti tu yg jaga kelas budak kepala berdarah tu...so guru besar tak salah kan budak 2...dier salah kan cikgu yg kat kelas tu sbb tak reti nak control kelas walaupun budak berdarah kat kepala bukan kat dlm kelas....sbb masa tu dier nak g tandas...biasa la budak2 ni kalau berdua pergi tandas...mcm2 yg dier wat...main tolak2 la....guru besar dh bg warning klau bdk2 ni nk g tandas jgn ber2....
so cikgu ganti tu (Azuanty ) kene la menjwb dgn guru besar hari tu...sama la dgn aku...kes aku lak...budak kelas 1 mega ari 2 leh berlari keluar kelas time tu aku bru jer nak masuk kelas...so guru besar ternampak...and aku la yg kene...budak 4 nilam lak...biasa la c faiz, zikri tu siap bersilat dlm kelas...kebetulan gak guru besar nmpak...huhu...sadis tul...
tu sbb guru besar pgil tu...and guru besar jgk tegur aku selalu duduk time mengajar....padahal aku dh penat berdiri dah...huhu...nasib tak baik lg ni....huhuhu....so terima jer la...nak wat cam ner...aper yg di tegur tu mmg betul...aku akui kesalahan aku...walaupun tak salah sepenuhnyer...hehehe....
so disbbkan tu la mse bermaaf2an tu guru besar mintak maaf kat aku pasal dier tegur ari tu....hehehe...aku cam terpempan la kejap...and aku ckp----> cikgu tak salah mmg salah saya...and sepatutnyer cikgu kene tagur saya...huhu....ayat nak amik ati...heheh...tak la...mmg aku betul2 maksudkan la....huhu....
so 2 la criter disebalik hari jumaat semalam...hehehe....guru besar ni cam garang...biasal pompuan...tp baik sebenarnyer...ari yg dier pgil ari tu dier share tips ngajar ngan aku walaupun tak byk...hehehe...thanx

Friday, September 26, 2008

Majlis Khatam Quran..

td kt school ni ader wat majlis khatam quran...ni bdk year 6 la yg involve mengkhatam kan quran....tp td semua sekali la duk kumpul....aku pun ape lg happy sbb tak yah nak masuk kelas...hehe...apa punyer cikgu daaa....
td start ngan doa...pas 2 ucapan perasmian dr cikgu besar...pas 2 start la budak2 ni bernasyid...budak kelas 6 zamrud....masing2 pakai baju raya...huhu....cikgu2 ni ckp aper tau...sbb masing2 paki baju kurung (budak pompuan)....diorg kata hari scholl kite ader ramai guru sandaran...huhu...budak darjah 6... tp badan nyer besar mengalahkan mak budak...huhuhu....
pas diorg bernasyid... pas 2 bru wat majlis khatam quran tu....msti ramai penah tgk camner org wat khatam quran kan?...so tak yah la kau xplain lebih2...hehehe....
sblum diorg duk berhimpun tu...ader siap pakai kompang lg...hehe....beberapa hari sblum ni ader bdk kelas 1 fajar tye aku....naper ader bunyi kompang ader org nak kawin ker....mse tu diorg tu wat practice....aku iye kan saja...hahaha....
pas majlis tu....ader wat segmen bg hadiah and bg duit raya....tp utk yg terpilih jer....kopak duit sekolah nak bg semua budak2 ni...huhu....and akhir sekali....ader wat salam2....semua cikgu berbaris kat depan...and budak2 ni pas sorg2 salam....adui....kalau ikutkan barang la...naik lunyai laboleh di ibaratkan...hehe....tangan aku dr kering terus jd basah...huhu....mmg smpai lebam la bersalam....wawawa....
nak dekat kol 9.45 bru settle bersalam2man tu....kene masuk kelas pulak....tp nasib setengah jam jer ngajo....cam tak bersemangat jer....
kuikuikui....semanagt nak bercuti....

kad raya lagi....

banyak aku dapat kad raya tahun ni....hehehe...ari 2 akudah dapat 4 kad...dah nak dekat raya ni aku dpt lg 5 keping kad...huhu....tak banyak?...huiiiii...banyak la tu...huhu....dah berabad aku tak dp kad raya...so bru skrg ni bru aku dpt balik....hehehe....
tp tu semua anak2 murid kesayangan<----sayang ker?....huhu...2 la diorg la yg bg....ari tu budak2 darjah satu yg bg....skrg ni bdk 4 nilam lak yg bg...huhu....ader yg buat sendiri...ader yg ciplak mak or ayah dier nyer and ader yg sepatutnyer bukan utk cikgu...tp main adjuz sndiri...kuikuikui....

Tuesday, September 23, 2008

Kasut Baru

akhirnye terpaksa la aku beli jgk kasut yg baru...ceh dan ceh lg...kuang ajar betul org yg curi kasut aku itu...
beli kat pasar kt cni...tiap2 ari sabtu pasar ni ader jual baju kasut and mcm2 lg....murah jer...save duit aku...
tak kisah la bape lama kasut tu tahan...tp yg pnting aku suka...and rasa selesa nak pakai....


ni sepasng juz sepuluh hengget jer...sambar la sepasang....

Kuih Raya...

jeng jeng jeng....jgn jeles yer....biskut raya ku dah siap...janji ari 2 jumaat ni bagi...tp tup2 semalam Amira budak kelas 4 nilam yg aku ajar tu nganto biskut raya yg aku order kat aku...nasib baik la aku ader bwk duit...kalau tak camner nak bayar...huhu...
kita tgk dulu biskut apa yg aku borong utk raya ni....biskut tunjuk2 jer...malas la nak buat...sbb aku dah wat projek yg lain...


kuih tart..


chocolate chip...


biskut kelapa...


plastik dier pun aku amik jgk...hehehe...


ni lak kek raya yg aku beli kat budak 4 zamrud...kesian lak aku kat bdk 2...dah lama dh promote kat aku...so aku beli je la...huhu...

Monday, September 22, 2008

Langsir Raya Dah Siap...

akhirnya aku telah menggunakan hujung minggu ku dgn sgt bermanfaat sekali...hehee...setelah memeningkan kpala cam ner la nak mereka langsir yg berlipat2 itu...akhirnyer dgn menggunakan kepakaran aku and ayah aku...haha...ayah aku pun masuk campur sekali...hehe...semua pun selesai....huhuuu.....


kasi tgk sikit langsir ku yg dah siap ni...hehehe....dah berpenat lelah wat...so kasi tunjuk la kat cni...huhu...payah benor nak wat langsir tu tau....


bg close up sikit langsir yg dah siap 2....hehehe....amacam ader cantik tak??...pening2 kepala aku nak wat langsir ni tau...cam nak give up jer la....dah malas nak peningkan kepala...tp ni la jadinyer.....
ader tak perasan cam ader benda bulat kat atas kain langsir yg kat ujung 2...hehe...tu butangnyer...baru satu diletakkan kat c2...dlm proses lg...sajer tak sabar nak snap gambar...tp ader muslihat skit ngan butang nyer tu...hehe...nak tau tak rahsianyer...butang tu tlah dihasilkan sendiri oleh aku, ayah and mak...huhu....punyer la kedekut tak nak kuar duit...hahaha...
so kat cni aku nak berkongsi idea 'kera aktif' kami...huhu


1st step: kita ukur dulu...wat bulatan dgn gunakan duit sepuluh sen kat kotak<---tak kisah la yg pntg kertas yg keras and tebal....and pas 2 potong...hehehe...


2nd step: pas 2 wat bulatan yg lebih besar sikit dr yg awal td...senang criter ngan duit dua ploh sen...bulatka sampai lebam...pas 2 gunting...


3rd step: lepas tu lekatkan bulatan yg kecil tu di atas bulatan yg besar dgn gam UHU....jgn bg dier bergerak-gerak...kang susah lak nak wat step yg seterusnya....


last step: balut la dgn aper jenis kain yg di minati....ikat dgn benang kemas2 kat belakang kain tu....cam ni la jadi nyer butang tu...wawawa...cam butang tak??...hehehe...lebih kurang la eh??...kalau tak kene tempah...kuar duit lg...seringgit sebutang...masak nak ngeluarkan duit tu...


and inilah hasilnyer...pas dah siap bungkus and ikat cantik2...pas 2 jahit la butang buatan sendiri ni kat langsir 2.....amacam...kreatif tak kami??..

Kad raya

kalau nak dekat raya selain drpd baju raya, kasut raya, kuih raya...ade satu lg benda yg wajib di cari....tau tak ape benda?...heheh...kad raya la....tapi zaman skrg ni kad raya ni mcm dah tak di endahkan lg la.....dah tak releven lgsg...


aku ni pun dah bape tahun tak dpt kad raya....paling akhir pun sewaktu ketika dulu...hehe...cewah....time aku still alam persekolahan dulu....lepas masing2 dah ader handset sorg satu...kad raya mmg dah tak dpt smbutan lgsung...kos hantar kad raya lagi mahal dr kos hantar sms...huhu....


tp tahun ni terimbau balik zaman aku sekolah2 dulu...hehe....walaupun aku tak dapat kad raya sebanyak dulu....tapi aku dpt gak la kad raya tahun ni...hehe....nak tau brape aku dapat?...huhu...ade la 4 keping...hehe...2 semua anak2 murid aku yg bg hehe....


ape kata kita tgk camner la bentuk kad raya aku dapat tahun ni...huhu....



ni kad raya pertama yg aku dapat....masa baru empat hari pose...huhu....ni Danial Farhan budak kelas 1 mega yg bagi...hehe....mula2 dier nak kasik kat wan dier tp last2 bg kt aku...hahaha....ape la....




ni pulak Helmy budak 1 mega jgk yg bagi....keesokan hari lepas Danial Farhan kasi kad raya kat aku....hehehe...mcm Danial Farhan nyer kad...juz kad jer...tak der ape2 yg di tulis...huhu....

ni pulak Adam dari kelas 1 Mega yg kasi kat aku.....rajin tol la budak kelas 1 Mega ni beli kad raya bagi kat cikgu2 dier ni...hehehe...tapi kosong jer la kat dalam kad tu...tak de ape2 pun di tulis...



yg ni pulak baru td aku dapat...ni Alia Badrina budak kelas 1 Fajar yg kasi...hehe....besar tu....siap karang ayat2 lg kat dlm tu....nak tgk jugak ker...heheh....tak yah la...kasik tunjuk depan kad nyer dah la...huhu....






Wednesday, September 17, 2008

Kasut Kesayangan ku....

ceh dan ceh lagi....sempena hari baik bulan baik ni....ader lagi la hantu setan yg berkeliaran...hampeh...aku ni tersangat la insaf pergi semayang terawih tiap2 malam sekarang ni....tapi ader lak manusia2 yg telah menyebabkan aku rasa duk umah lagi baik dr g masjid...huhu...ampun...
bukan aper orang nak dapat pahala and hidayah bulan pose ni...tp ader segelintir manusia yg menyebabkan pahala semayang terawih aku kuran....sbb aku dah sumpah seranah org yg amik kasut aku...huhuhu....
dah la 2 jer kasut yg aku ader nak g masjid...tak kan nak pakai kasut g keje lak....hampeh tol....gerammmmmmm betul...sakit tau kaki aku berkaki ayam tadi....tak pe ko dah susah kan aku....rasakan la ko akibatnyer mengambik kasut sesayangan orang.....

Langsir Rayaku Hampir Siap..

Mood raya yg semakin menebal....wawawa....cam tak sabar nak raya....hehehe....bukan aper nak cuti....tension la plak keje ni...tak keje pun tension dah keje ni pun tension gak...harharhar....ceh...dan ceh lagi...


ni fabric yg telah bersusah payah mak , aku and ayah membelek...menenang...membesar biji mata...warna peach telah dipilih olah kami bertiga...huhu....ni murah gak...rm3.90 semeter....huhu...amik yg paling murah2 jer...hehehe...save budget..


untuk menambahkan lagi kehebatan...ke'grand'an...kecantikan langsir raya umah aku....kene la bubuh renda2 yg telah dibeli satu papan...huhu...murah jer 2...70 sen semeter....beli kat kedai kat cni....pasang renda tu sampai lebam...


hehe...benang pun di enter frame gak...ni kali kedua beli benang...beli benang ari 2 dah habis dah di bedal...huhu...tukang jahit amatur....banyak bazir benang daaaa....benang jenama kerbau di beli di kedai yg sama memborong renda tadi...80 sen satu....


dan tak dilupakan mesin jahit yg sgt2 la berjasa kepada aku....huhu....kene jaga perasaan mesin aku ni...geng2 dier yg lain ader kat cni...tp dier lak tak di enter frame....penat lelah ko jahitkan aku nyer langsir...hehehe.....sayang kat ko...huhuhu....


ni la langsir yg berjaya di siapkan...tu baru separuh jer tu...yang depan dier tak wat lagi....la ni tgh mengusahakan usaha2 untuk menyiapkan...ingat nak wat lipat2 tu...pas bubuh button...wawawa....tak tau la jdi ker tak buatan aku ni...sambil2 tu sempat tulis blog ni...


ni lagi satu langsir yang berada di ruang tamu...hehehe...ok tak?...huhu...

Baju Raya.....

lagi 2 minggu jer nak raya ni...lagu raya pun dah syok2 terpasang kat radio....tapi aku since sehari pose dah terpasang kat laptop aku ni lagu2 raya ni...konon nak menambahkan lagi mood pose...eceh....
biler nak raya ni mcm2 la org wat preparation..terutamanya pompuan...time tu la nak tukar langsir raya...tukar perabot raya...nak beli baju sendiri...baju mak...baju ayah...yg ader anak nak beli baju raya anak....wat kuih raya....ewahhhh....banyak sungguh tanggungjawab org pompuan ni ehhh..??
aku nyer baju raya baru jer siap semalam...dah g amik dah pun....cukup la satu helai jer...wat apa nak membazir....nanti kalau ader duit buat la lagi...tak kan time raya jer nak wat sampai berhelai2...time tak raya pun leh wat aper...terutamanya kerjaya aku sekrg mmg amat memerlukan aku memakai baju kurung setiap hari...hehe...


ni la baju raya aku tahun ni...huhu....kasik tayang skit kat cni...hehe...tahun ni temanyer biru...hehe...cantik tak?...siap ade batu2 lagi...huhu...

Hari jadiku

wawawa....terasa diriku ini tersangat la tua....biler tgk jer nombor rasa cam tak caya jer....betul ker umur aku banyak ni?...huhuhu....kalau ikutkan dah leh jadi mak orang dah ni....ramai member2 aku kat u aku dah beranak pinak dah....wawawa....geng trio uitm aku ni pn tahun depan sure la kawin pas sorang2 tu...nanti tgal aku jer la yg tak kawin....and plus satu perkara yg agak menyedihkan aku....huhu....still sampai sekarang ni tak de pakwe....huhuhu....
dah sekarang ni baru sedar yg aku selama ni keseorangan...sob...sob...sob...aku ader member yg best ader family yg rapat dan best giler...tapi satu jer kurang...pak we elekkk....ceh...terasa betapa tak laku nyer aku....hehehe....kutuk diri sendiri nampak....
tapi walau apa pun aku menyambut hari jadi dgn perasaan yg heppy and suspen....heppy sebab aku leh lagi selebret kenaikan umur aku ngan mak and ayah aku....tak pe la kalau tak de pak we...huhu....<---nada orang pasrah...huhu...tapi ader mak ngan ayah aku yg sentiasa mendoakan kesejahteraan aku...amin....hehehe....suspen lak sbb kata anwar nak tukar kerajaan...huhu...tp tak de pun...lantak ko la org giler nak berkuasa...huhu...
so memandangkan aku tak de sape nak belanja aku...so pepaham sendiri la...terpaksa la kau membelanjakan diri sendiri...hehe....semalam aku berjaya melunaskan keinginan hatiku....huhu...ayat tak tahan...aku mmg teringin nak makan ayam percik...cikgu2 ari 2 sikit2 promote ayam madu kat bazar ramadan tu...so aku pun teringin la nak makan ayam madu gak...tak dpt madu percik pun tak per....hehehe...
sambil tu gak aku g beli kek untuk menggembirakan hati aku....huhu...beli yg comel2 jer....murah lak kek kat cni...and sedap lak tu...huhu...terliur la aku pagi2 ni....aku beli 2 jenis kek....satu beli kat amoi kedai luar sana....and one more kat sorang budak sekolah ni....beria promote kek and biskut raya kat aku dari minggu lepas...sian lak aku...huhu...

so melantak sampai lebam...wawawa....happy birthday 2 me....16 september...


Tuesday, September 16, 2008

Temper nyer akuuu

subhanallah....aku tak tau la angin apa yg dah rasuk aku tadi....mmg aku berangin satu badan....kawan2 yg rapat ngan aku pun tau perangai aku ni cam ner.....aku ni bukannyer senang2 jer nak marah org....selalunyer aku ni kalau marah pun aku pendam je kat hati....aku bukannyer cepat gelabah or cepat panik....
tapi dalam kes melayan budak2 kat sekolah ni...mmg kesabaran aku betul2 teruji....bila aku masuk jer kelas 4 nilam mmg badan aku boleh berangin satu badan.....bukan aku jer...semua cikgu2 yg masuk 4 nilam ni mesti complain budak2 ni bising and yg hero nyer mesti la si faiz tu.....pening aku tau....
tadi aku dah berangin lagi sekali satu badan....and dah kene lepuk pun diorang ni....aku dah cakap dah baik2...wat soalan yg maner...nak jawap cam ner...wat kat buku mane....tapi tak nak dgr cakap aku...biler aku masuk jer....dah la ader yg tak bgn ucap assalamualaikum...pas 2 siap main dam lagi...amboi2 syok2 nyer jer diorang ni main...aku ni ape....tunggul kayu je ker...cakap ngan dinding....
aku dah marah dah tapi kejap jer....pas tu wat hal balik....sepak sana tendang sini...cuit kawan sana...usik kawan sini....pukul kepala orang.... main lambung2 songkok....aku marah suruh buat kerja diam kejap...biler aku pusing badan diorang dah bergasak kat belakang tu....kalau orang lain la yg kene cam tu nak wat cam ner?...
dan alamatnyer mmg kene la diorang ni....aku sabar jer mula2 tu...tapi dah lama2 mana leh tahan...wat nyer guru besar lalu kat depan kelas tu...ape aku nak jawap...mesti guru besar kata kau tak reti nak control class....padahal aku dah nasihat dah...dari suara aku slow hingga la suara aku meninggi....tapi still jugak wat hal...mmg tak hormat cikgu...diorang ni sampai cikgu die naik hantu baru diam....
tadi sampai aku naik hantu...kecik jer diorang tu aku tengok....sakit gak la tangan aku....aku tak tau la tang mana badan budak2 tu yg kene....mana yg kene mmg singgah la cop tapak tangan aku....rasakan....huhu....tapi dalam hati aku allah jer la yg tau...wat nyer mak bapak budak ni datang serang aku...huhu....nak wat cam ner ek??...tapi mmg hilang la kesabaran aku sbb perangai budak2 ni...
mmg hari ni dalam sejarah tol...hehe....huhu....hoho...mintak maap jer la....nanti nak dekat raya aku mintak maaf jer la kat budak2 ni....

Wednesday, September 10, 2008

Labelling la pulak

during dis 3 days UPSR ni...budak tahap 1 di cutikan....so aku tak byk la kelas....semalam ader 2 kelas jer....PS and BI...ari ni & esok juz satu kelas jer...huhu....sonang skit keje aku....tp panitia Bi ader wat LABELLING WORKSHOP...terasa cam budak2 lak....nak bg ilmu pengetahuan kat budak2 kan...so for 3 days ni we all d english teacher bz meng'cutting' letter kat foam sbb nnti nak ditampalkan kat entire school....
capital letter and small letter ader nak diconstructkan jd ayat.....DOOR,WINDOW,DO NOT LITTER,etc...macam2 ayat ader....pas membz menggunting foam 2...pas ni kene membz menampal lak...huhu....2la keje nyer cikgu2 ni....tp biler scholl nak di cat...habis semua kene tanggal balik....huhuhu....
la ni kat school ni apek2 ntah dr mana dtg nyer tgh bz mengecat...pernafasan aku pun cam nak tersumbat bau cat jer....hehehe....diorang ni tak nak pakai yg odourless nyer ker??? wakakaka....biler dah di cat ni mmg cam ceria giler school ni....warna orange yg meriah giler...huhu...semangat nak datang sekolah....
mmg byk perubahan la pulak la ni...drpd wat rewiring pas 2 cat sekolah...and pas ni kata nak perbesarkan jalan masuk ke sekolah ni and nak kasi turap....huhu....tp aku kat cni smpai 24 hb oct jer...sempat la aku pose and beraya kat school...huhu...

Demam UPSR

start dr semalam bebudak year 6 ni taking UPSR.....budak2 nyer tak de aper2 tp cikgu2 nyer lak yg kecut2 perut....semalam paper BM....penulisan and pemahaman....taku tumpang2 je la dgr2 gosip2 dr cikgu2 ni...huhu...katanyer soalan nyer cam ade confius skit...hehehe....entahla...kan kalau pemahaman tu ader yg tanya2 maksud la segala macam la bagai...aku dah lama amik UPSR dah lupe camner btk soalan....huhu....
tp soalan2 cam 2 la yg ader confius skit...aku juz pasang telinga jer....cikgu2 yg ade anak amik UPSR ape lg...sibuk check paper anak dier...huhu...tu la kalau mak cikgu....susah jgk...kalau mak aku dulu juz tgk cam2 tu jer....tp kalau cikgu siap semak lg...hahahaha.....gerun tol....ye la dah dier ngajo anak org...takkan la anak sendiri di biarkan...betul tak?...huhu....
kelas during dis 3 days ni sng skit...tak byk kelas...huhu...tp aku bz tolong cikgu2 ni wat label....



Monday, September 8, 2008

Aku Kaya

rasa malas jer nak g school ari ni...tp nak wat camner kene la g jgk...huhu....ari senin as usual ade assembley...lambat skit start assembley coz ad mic problem...school ni tgh renovate atau pun dgn lebih tepatnyer tgh wat re-wiring...so plug2 kt school ni tak leh pakai...especially kat blok c and d....so terpaksa la men'curi' elektrik kat canteen...huhu...
kat school pun nothing yg best...juz bilik guru ade perubahan...kipas and lampu semuanya leh di gunakan...huhu...berita baik utk aku penghuni tetap bilik guru~yg selalu ade kt bilik guru...hahaha...tp cikgu2 lain still ngan tabiat lama malas nak memanjat tangga ke bilik guru...huhu...semuanya berat bontot...upppssss...sorry...
tapi aku ade crita best...tak tau la best sgt ker utk org lain...tp bg aku best la...huhu...aku dh pun dpt gaji kt school lama dulu...hahaha<---gelak org kaya..setelah menunggu bgai nak rak...leh tumbuh janggut aku...kuikuikui...duit raya...
kerja2 menjahit langsir masih diteruskan...kini memasuki fasa mereka bentuk bhgian depan langsir...nak wat lengkuk2 ker...ade renda2 ker...ke wat lurus je??...nak ade lipat2 ker???...hehehe...sape leh jawabbb??...

Sunday, September 7, 2008

Langsir Raya

hari minggu ni aku telah memulakan perjanjian aku ngan mak aku....aku janji nak wat kan langsir utk raya...so...ndak tak ndak aku kene la merajinkan diri memulakan projek aku ni....so aku dah start gunting and mereka bentuk cam ner pattern langsir yg aku nak...
td aku dah start jahit mana yg patut....jahit yg lurus2 jer....minggu depan nak start wat bhgian depannyer....

Friday, September 5, 2008

Bereh bereh bereh.....

hari ni semua keje tertunda aku dah berehhhhh....yeyeyeyeye........aku balik ngan perasaan yg lapanggggggg......antara benda yg menyebabkan aku serabut:
1)SSAP softcopy bg kat kak rosida @ paste kt com office
2)SSAP hardcopy bg kat cikgu rosspeah
3)siapkan buku adab belajar
4)hantar buku adab kat cikgu rosspeah
5)kemas kelas
6)kemas meja sendiri
7)tanda buku budak2
8) tutupkan buku record pelajar
9)siapkan buku rekod mengajar sampai hari isnin
10)report pasal shahira othman byk kali tak hadir
11) serahkan buku adab pd budak 4 nilam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...