Wednesday, October 29, 2008

Bapakku Driver....

huhu....disbbkan aku ni asyik travel jer around selangor ni....so pepaham je la...jalan kene la expert...and pemanduan msti la cekap....huhu...nmpk nyer semua 2 xde kt aku...dh la jln x expert pas2 pemanduan lak hempeh...cekap la sgt....so semlm aku kene g jenjarom...aku dr umah kt btg kali....malas nak balik hari isnin nyer...sbb sure jam giler jln...
so aku tlah mendptkan khidmat drpd ayah kesygan ku...utk menjadi driver aku...hehe...tak tau nak g jenjarom dr klang....2 la psl....so aku bertolak dr umah kol 7.30 pg...dgn mata kau yg ngantuk ni so memndgkan ader org yg drive lg la mata aku ni cam nak tertutup jer...hehe....tp ayah aku asyik kejutkan aku jer nak bg aku igt jln nak ke jenjarom...huhu....
so smpai ke jenjarom kol 10....aku call safizan dulu sbb dier tak smpai lg....kat jenjarom ni ader sttlement skit....tp biler safizan smpai dier tak criter pun psl settlement tu...aku tye tp kate xde ape2....huhu...dier nak crita psl beam yg utk obj rupenyer sbb kt drawing dier kata tak lgkap....aku tgk ok jer...
entah la...aku ni pun bukan nyer tau sgt...aku call nadia dier kata ikut jer kt drawing 2...huhu...pas g jenjarom en safizan bwk aku ke kg. bandar....tak de ape2 lg...diorg baru korek2 tanah...huhu...pas settle menyain form mengataka aku ade dtg...so aku pun blk...ayah kau la yg drive ape lg....
aku hantar ayah ke komuter sri setia and aku pun drive ke opis sbb design foundation kt pandamaran tak sttle lg...huhu....

Monday, October 27, 2008

Pengalaman Kerjaku...

nak start cite d mana ek?...ok la aku story cam ner ari pertama aku bekerja...huhu..sgt menyedihkan...ari 1st dh bg performance yg sgt teruk...hehe...aku sesat nak g opis...wawawa....serius...aku ni dah la takut nak bwk kreta...tau2 je la tu la 1st time aku bwk kreta sesorg....
padahal nolin dah bgtau camner nak g tp biler time bwk 2 aku cam gelabah and last2 aku slah masuk jalan...aku leh termasuk ke sunway...huhu....terpaksa wat u turn...and pas2 sepatutnya aku masuk jln ke shah alam...tp aku main terus jer....and smpai jalan yg nak ke sg way...dah 2 terpaksa call opis...
nolin dah smpai dah time 2 kt opis...nasib ader dee yg bg instructions dr sg way ker opis...huhu....sampai opis kol 10...hampeh...malu tol aku....nasib semua org pun paham...hahaha....dlm kol 11.30 tu aku and haji daim g site visit kat meru...huhu....
aku drive kreta aku...huhu....haji daim duk sebelah....segan aku....mmg nmpk la aku ni tak reti bwk....dh smpai tmpt 2 haji daim siap bg tau aku lg...die takut and risau biler tgk aku bwk....huhu....aku kt sana kejap jer....dgn fikiran yg sifar and mmg tak atu nak wat ape2 aku pun juz tgk2 jer org kt site 2 wat keje...huhu....mmg aku tak tau ape2...huhu...
pas 2 kontraktor blnja kami semua makan and g singgah kat bukit kuda and last sekali g pandamaran....huhu...and balik 2 haji daim yg drive kan...hahaha....habis crita utk hari pertama...esok nyer aku kene lak g kanchong darat...huhu...lg la aku tak tau kt mana...wawawa... haji daim la yg ajarkan nak ikut mana...
hari kedua 2 mmg sgt la penat....lima site yg aku g...dr kanchong darat g telok datuk...pas 2 g sg pelek, salak and las sekali g dengkil...huhu....siot tol..dah la aku sorg2 jer drive....tawakal jer tau tak....biler balik 2 aku sesat....mata aku cam tak leh nak baca signboard dah...silau semcm...last2 aku trus jer tuju ke shah alam...sbb kt c2 jer yg aku cam expert sikit jalan2 nyer..dah smpai shah alam 2...chu aku dtg amik aku...sbb esok nyer aku ader iv k tnb....
so dgn bdn yg sgt penat aku drive smpai umah sewa...pas park kreta and siap2 aku naik kreta cu g pucong...huhu...so hari ketiga nyer aku juz kene g meru jer sbb kt sana dah nak pour concrete...janji kol 10 pagi tp aku kan ader iv kt kajang...so aku terpaksa wat jahat...aku smpai meru dah kol 12....aku juz jmpa sub con jer tgh pour concrete...en shahizan aku tak jmpa...dier dh blk opis dh rupe nyer...
pas 2 aku blk opis and setelkan design footing kt pandamaran...huhu...cam hebat jer nak design...cam hampeh....aku kat ops smpai kol 9... pas 2 aku g makan ngan nolin nadia and dee....ari kamisnyer aku kene g ijok...wawawa....lg la aku tak tau mana tmpt tu...
ari kamis 2 aku mmg betul2 sesat...aku kt tol sg rasau lg masa kol 11....padahal janji kat ijok kol 10.30...en wahab call byk kali tp aku tak angkat sbb aku tgh drive and tension nak cr jalan lak tu...nasib ade ayah dtg...so ayah la yg drive kan smpai ijok...dah smapai ijok bru aku call en wahab...and seperti yg di jangka aku kene marah...huhu...
tp biler jmpa en.wahab dier tak la sembur aku...takut giler masa tu...mgkin sbb dier tgk muka aku yg kepenatan tu kot...dier mintak maaf lak tu...dier igt aku ngelat tak g kot...tp sbnrnya aku sesat...huhu....mmg disaster tol....ayah aku la yg ngangkot aku sepanjang ari 2...and aku trus balik btg kali...
aku sgh jap kt kdai cermin mata nak wat spek..huhu...esok nyer aku kol 6 lg dah bertolak g taman medan umah sewa aku....and aku smpai opis terlmbt skit dah kol 8.45 bru smpai...hari jumaat tu aku tak g memana pun...juz duk opis setelkan design aku tu...en wahab dah byk kali tye....nak cepat jer org tua tu...sabar2 la...
tu la kisah hidup aku spanjang seminggu yg lalu...huhu...tak tau la nak ckp aper...tahan kan aje la...penat stress semua nyer ade....nasib la ader seseorg yg menghiburkan aku...huhu...sape tu??...hehe

Penat..

baru jer seminggu keje kt tmpt bru ni....penat la...skang kt umah batang kali...cuti kan....sekali dpt rehat..mmg letih betul....tido xsedarkan diri...xtau la nak ckp aku suke ke tak keje ni...tp kesimpulannya mmg penat...takut pun ader...hehe..takut sesat....
aku still dlm proses nk sesuaikan diri aku ngan keje ni...entah la...cam tak thn pun ader...lg best keje cikgu ni....g pagi kol 2 dh ader kt umah...ni tak...tiap2 ari kesana kemari travel...dah la aku ni teramat la expert memandu and pas2 terror lak 2 jln2 kt selangor...
penat giler...penat bwk kreta manual pas2 penat nk pikir jalan mana nak ikut...huhu....aku ni main hentam jer jalan...mmg sesat...ari 2 1st day g keje pun aku sesat...sampai kol 10 baru aku smpai opis...huhu....
ni pun bukan nyer aku igt sgt nak g meru ker kanchong darat ker telok datuk ker...nanti tye balik kt haji daim cam ner nk g...hehe...

Friday, October 24, 2008

tempat keje baru...

diri ini semakin cbuk...mmg dh xde masa nak blog kt cni...semenjak ari senin ari 2 aku dah keje kt DNZ ni...sama opis ngan nolin cik bung ku...mmg aku sgt la cbuk...aku kene travel from one site to another.....mmg penat la....giler tol penat nyer....
2 blum lg takut nak drive and sesat...huhu....mmg giler tol...nanti la ku story pasal perjalanan hidup aku selama beberapa hari kt tmpat keje baru ni eh....aku nak karang ayat cantik2 skit...hehe...

Monday, October 20, 2008

Last Day at SKBK....

bermcm2 perasaan sbnrnyer kalo kite ni nak cabut dr satu2 tmpt tu eh...tak tau la nak crite kan camner feeling aku...cedey+heppy+xcited+geram...wawawa...
cedey sbb pas ni xde la aku tgk perangai dorg yg mcm2 tu...aku syg sgt kt budak2 ni especially budak2 kelas 1 fajar...yg lain tu bukan x syg...huhu...cuma kadang2 wat aku tensen jer terutamanyer 4 nilam...
heppy sbb pas ni tak de la aku nk pening2 pikir ape aku nak ajar budak2 ni...pening cam ne la aku nak ajar budak ni bg paham...and tak de la aku nak terjerit2 terutamanya kt kelas 4 nilam...
xcited sbb xsabar nak rasa keje kt tmpt baru...and geng trio uitm hampir bersatu...huhu...tp c didi elek la dier awal2 dh wt perncangan jangka panjg...
geram sbb byk lak keje aku kene settle sblum blah...kene wat soalan ps 4 exam akhir thn+ kene settle psl buku kedtgan and buku ADAB ...and kene settle buku merah + print out sijil koko...huhhhh...sgt bz...smpai nk prpare iv 4 jkr pn x smpt...adoiyaiii....
sape kate keje cikgu ni sng...kim slm la...try la jd cikgu bru ko tau....mlm2 org leh gy2 kaki cikgu2 mlm kene cri ilham nak ajar ape...

Sunday, October 19, 2008

Raya kedua...

raya kedua lak aku and family kat umah mak we sbb semlm nyer lepas penat round2 kami menamatkan jadual ronda2 beraya kami kat umah mak we...huhu...so ari ni pun dah ader dah scheduel nyer...kali ni lg byk la yg ikut ronda2 ni....ader 4 buah kreta...hehe...banyak la tu...kreta ayah, cu, ila and chik...
ari ni planning nak ke sg sumun and bagan datuk...umah arwah abang kepada arwah opah aku and nak jumpa sepupu2 mak aku...aku ni bukan nyer kenal sgt pun...tp ikut je la...1st umah kami ke sg sumun...ye ker?..huhu...ye la kot...x igt la...g umah sepupu mak aku yg aku pgil mak jah...
pas 2 mak jah and anak nyer pun follow kami beronda jgk...so dah ader 5 buah kreta semuanya...pas 2 kami ke umah arwah abang opah aku...lupe lak pgil dier ape...tok anjang kot...huhu...dr umah tok anjang aku tu kami g umah wan cu...ni sepupu mak aku gak la...
aku mmg tak kenal...
kami ronda2 tu smpai ke maghrib...malam tu dah ader plan dah nak ke sabak bernam sbb esok

Saturday, October 18, 2008

Permulaan Criter

eceh...tajuknyer ala2 seorg panglipur lara..huhu....lantak la....ali terakhir aku update blog ni 4hb ari 2...la ni dh 18hb....so dh 2 minggu aku tak nulis aper2 kt blog ni...singgah bg salam jer...hehe...so dgn kerajinan yg amat skang aku nak menyetory<---mmg amt salah ayat ini....
so aku aku akan membuat post one by one....so tak la aku kumpul main bundle jer criter aku 4 dis 2 weeks ni....okey aku nak criter psl 1st raya aku....aku dis year raya pertama kt umah sndiri...tak mcm selalu g blk kg kt teluk intan...sbb nyer tahun ni pertama kali raya tak der opah....dua2 opah tak der...tok lg la dah lama tak der....
slalu nyer msti balik walaupun opah aku dah jd org bandar ikut kami anak2 and cucu2 dier yg comel2 ni...hehe...so lps opah aku meninggal...bru jer tak smpai 3 bulan pn...so nk wt ape terkejar2 balik kg...
slalu nyer mlm raya sbuk nak masak rendang la ketupat la mcm2 la lg...tp tahun ni siap leh goyang2 kaki jer....sbb semua dah di mask sblum bukak pose lg...last day pose mmg meriah la time buke sbb dah ader ketupat lemang rendang yg mak aku masak....<----mak aku yer bukan aku yg amat reti memasak ni...huhu...
pagi raya tu siap2 ala kadar....sbb selalunyer msti sibuk tolong mak ngan mak sedara aku smpai tak g semayang raya sbb org2 kg yg dtg masjid utk semayg raya msti g ronda dr one house to another house...msti rumh kt kg tu tak miss kene terjah ngan org2 kg...so raya kt btg kali ni bleh gyg2 kaki je la...tp ak tak g jgk semayg raya...huhu....malas...
so lepas ayah and adik2 aku g semayang raya...and melantak smpai kyang...baru la nk plan g beraya....dlm tgh hari bru sibuk nk packing brg and tapow bnda2 yg dh di mask 2..
lama nyer tak update blog ni smpai tak tau nk tulis aper....sbnrnyer byk yg nak di story kt cni...tp byk jer halangan yg tiba2 ader time tgh bersemangat nak taip kt blog ni....huhu...ayat tak tahan....
time awal2 raya dulu bz g beraya smpai tak de time nak bukak laptop...pas2 adik lak pinjam laptop seminggu...so tk dpt lg la nk update...pas2 bz ngan school la nak g iv la and mcm2 lg....aku ni pun smpai hari esok jer free nak update blog...start mgu depan sure aku mmg susah nak update blog ni...sbb nyer aku tukar keje baru lak....tp as usual tk tetap...keje cikgu aku dh berenti start hari rabu ari 2 ...la ni nak start bertugas kat satu company nagn nolin...tp 3 bulan contract kalau performance okay...so may be di trskan lg....entah la....
nak start dr maner yer??...tgh pikir nak story dr raya ari 2 ker...or main taram jer 10 dlm satu criter...huhu....benanah nak baca nnti...byk kisah yg tlah terjd kt aku spanjang bermingu2 tak update ni....

Saturday, October 4, 2008

Hari raya...

Selamat ari raya semua....wah wah....sakan yer raya....raya smpai tak igt dunia...hehe...aku tahun ni mmg sakan btl raya....tak pnh raya cam ni sekali....setiap ari fully book schedule aku...ader jer nak ronda2...
tp thn ni tak mcm thn lps sbb 1st time opah aku tak de...so tak mcm thn sblum ni trend balik kg berleluasa...thn ni kitorg lak tgu org datang umah...huhu...tgu cu aku jer la yg dtg...so umah ni jd pusat utk kami meneruskan destinasi berikutnyer...
ari senin lg dh sibuk kemas rumah...so tak yah lah nak wat last minute....sehari nak raya baru beli ayam and daging..and lain2...pas 2 sibuk rebus ketupat and mak aku sibuk memasak juadah utk raya....huhu..aku as usual tukang tengok and tukang sibuk...huhu....apa nak jd ni...malam raya nyer dah goyang2 kaki...sbb keje semua dh beres...juz duduk sembang2,melantak golek2 kan badan...hehehe....senang hati betul...
kalau kt kg dulu mana leh nak goyang2 kaki lg...mlm raya la paling sibuk sekali....tak menang tangan kata org...hehehe....so raya org2 lain cam ner ek??...best ker?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...