Wednesday, December 31, 2008

Online Game Best....

ni ade satu game yg baru aku nk berjinak2...ni pengaruh adik aku la...aku pun gatal sama nak join sekaki...huhu...permainan ni korg kene manage kampung korg tu menjd kuat, hebat...so mula2 akan mamat ensem yg bg tau ape yg korg kene wat...tp lps 2 pndai2 la nak manage camner...

akunyer perkampungan baru di bukak...xde ape2 lg...baru ader main building, ladang, gudang dan gua...ni lak hasil pengeluaran kg...korg kene menaikkan hasil pengeluaran korg...so nnti leh la menambahkan lg infrastruktur utk kg...ni menunjukkan brape byk pengeluaran yg tlh di usahakan oleh kg korg setakat ni...
ni location kg korg....n kite pun leh la ushar2 kg org lain...mari kite tgk kg aku ni ranking bape...huhu....ayoyo...jauhnyer ke bawah...setakat ni baru ade 39 populasi yg menetap kt kg aku...lalala...nak main?...---> Travian

Tuesday, December 30, 2008

Product Baik Pyer...

aku nak memperkenalkan satu product yg sgt best....aku beli kt pc fair ari 2...keberkesanan benda alah ni sgt menerujakan....wawawa....

pandangan depan product yg sgt hebat ini...jeng jeng jeng...

pandangan didalam product ini...cam kenyal2 jer bende ni...

x payah nak kesat2 @ lap2 benda yg berabuk 2...just press jer benda alah ni...


pas 2 tarik keluar and tgk hasilnyer....

nampak x 2 bulatan 2...x bape clear la plk...tp tu la habuknyer yg dpt di kuarkan...huhu....

Monday, December 29, 2008

Mandi Sg Sendat

Kebetulan cu aku mmg dh ader kt umh...so jom g mandi sg sendat...HORAYYY!!!.....hehehe...cantik jgk gmbr kt nset cu aku ni... yo la nset baru N96...LAYAN!!...



1430 hijrah...

Slamat tahun baru...ape ek azam tahun baru aku...cam banyak jer especially yg tertunda dah berabad lama...siap dah berabok2 dah...azam tahun baru aku...
1) dapatkan keje tetap
2) tolong family
3) kumpul ghete
4) mantapkan lg skill masak yg sgt la 'hebat'
5) tak tgl solat
6) bayar ptptn...harharhar...
ape lg eh??...nanti aku + lg la...huhu

Layan Mata...

mari melayan mata tgk balak ensem...








Sunday, December 28, 2008

Best nyer...

tak sgka lak eh best and senang giler bwk kete auto ni...sblm ni cume dgr org ckp je tp biler try sndiri...haaah kau mmg jap2 2 jgk nk tukar kete auto...ye la aku slalu bwk kete manual pas2 stereng nyer lak keras semcm...bila jammed mmg fed up betul...sakit lutut aku tau tak...asyik nak tekan cluth jer...la ni pun tak hbs lg rasa sakit lutut aku ni...hampeh...ni yg tetiba berkobar nak beli kete auto..tp ape2 pun kene berusaha cri keje tetap dulu...caiyookkkk...

anggap la ini kete mak cik aku yg tlh dirembat sekejap oleh anak sedara nye itu utk di bawa ke kedai membeli timun 2 biji...huhu

suasana di dlm yg best dan selesa...hehehe...promote kete ape???huhu..nmpk sgt dh xde idea nak update ape...

Saturday, December 27, 2008

Magic...

dah aku kata...kalau tetibe dier nak jmpa aku die akan call klau tak syp sunyi....siot la...td bria dier sms and call aku ajak kuar...tp ko igt aku nk ikut je request ko...nan ado mood ok...bo layan...kbtulan aku xde kt pj...harharhar...2 msti dh xde saper dier nk ajak kuar la tu...hampeh...."teman tp mesra " mana la yg aku knl ni...magician ker?...cam biskut jap ader jap dh xde....lol...
hah...jgn hrp la aku nk jmpa lg...cik bung pleeze tlg aku...jgn bg aku jmpa dier...ko sorok la baju ke sluar ker kunci aku ker...yg pntg aku x kuar lg ngan dier... aku nak merajuk sakan la...hahahha....bio dier...g la cri org lain...

Sayang Kete...

kalau kete tua ni...ade je mcm2 msalah...jap kene 2kar tu jap kene 2kar ni...adoiyaiii...dah byk dah duit kuuar...tp nak wat camner...baik je la slgi leh pkai...drpd die meragam trus x elok2 lg problem besar aku...iskisk...

aku tak tau pe kenama nyer bende alah ni...tp dier ni la yg mnyebabkan punat lock 4 pintu kete tu keras semcm..nak kasik lock tak leh sbb dah rosak...terpaksa jgk aku blk umah sbb xkan nak biar je...lg senang org nak ceroboh msk kete aku klau aku park kt umah sewa aku 2...walaupun dah lock tapi pintu kete sblh pnmpang aku ni ttp leh di bukak...huishhh...gilo...

Friday, December 26, 2008

Bace sampai lebam...

dah lama aku tak meneruskan aktiviti kesukaan aku ni.....semenjak dua menjak ni la baru sambung balik...huhu...sambung menjiwangkan diri...layan mood romantik..ala2 jiwang karat gitu...hehe...ni ha...sedar2 aku dah rembat 5 biji novel 4 bulan ni jer...taksub betul aku...teruja giler...mesti nk sgh bookstore...huhu...

3 buku norhayati berahim aku rembat...aku pun tak tau msti nk terambik buku dier ni...pakai jampi ape...hehe...ok la criternyer...norhayati berahim ni normally novel2 dier lebih kepada cinta+kekeluargaan....eceh....hehe...

tgh bace buku ni..kire ok la...tp cam slow skit...

pas 2 aku beli novel "andai itu takdirnya"...ni aku terbaca kat megazine remaja...cam best jer...aku try la cari...mula2 tak dpat..tp following week nyer aku cri dpt...hehe...mmg dasyat la time aku baca ni...siap mengalir la air mata+idung aku...boleh kering air mata aku....smpai semua air pun leh kuar...oppps???...huhu...

and another novel yg aku beli anis ayuni yg tulis...ni pun best giler...cam terawang2 jer time baca...hehehe...mula la aku ni imagine aku dlm citer tu...dpt pakwe cam dlm criter tu...handsome+loving semua bagai la yg best2...bayang2 kan muka dier...hahaha...mula la si paez ni mengarut...huhu...

cite ni best...

la ni nak sambg bace novel ramlee awang mursyid yg aku pnjm dee punyer...cam misteri dan alam khayalan jer criter dier ni...ye la novelis thriller no 1 malaysia...yek??..tak tau la plk...ader 3 buku...cam filem lak ader sambg2...huhu...tp cover dier mmg cun giler...pandai tol nak tarik org beli...hehe...tp aku tak beli pun...huhu...

xstart lg...tp cover cantik...sori dee x mtk izin amik gambar buku...huhu

so ape lg bace la smpai lebam biji mata...hahaha....

Thursday, December 25, 2008

X'mas day....

Slamat hari krismas 4 those yg celebrate...mcm2 perayaan kita org malaysia ni smbut....meriah betul ngan cuti....bulan 12 ni byk nar cuti....tp xbest cuti ari kamis esok kene keje blk...xbest tau....kene lak house mate semua blk kg...lg la aku mati kutu....2 sbb kepala aku xde kutu..huhu...
mula2 kak ida balik pas2 cik bung and farah lak balik...dah tu aku sesorg jer duk tergolek atas tilam smbil tgk tv...pas siap basuh baju kemas rumh..aku dah start boring tak tau nk wt aper.....aku mula la cari2 ilham nak kacau org...huhu...org yg aku kacau tak lain tak bukan ialah...jeng jeng...MAK CIK AKU...hehe...
tye2 rupernyer mak cik aku ader kt umah..tak keje...aku ngan hati berbunga riang ape lg siap2 jer berdesup bwk kete g puchong....hehe....akhir nyer aku tau jgk nak membuangkan masa yg sgt byk itu kt mana...huhu...tp yg xbest nyer esok kene keje....xleh la sakan nak goyang2 kaki...bg aku limit masa sehari jer...huhu....
esok g keje dr umah mak cik aku and pas2 balik umah mak cik aku sbb umah sewa nan ado orang...KU SEBTG KARA OKEYYY!!!...

Wednesday, December 24, 2008


ni la kasut Mc D yg terpaksa aku pkai utk msk site...ni site kat IPD klang...saje ikut Nadia and dee td...kasutnyer besar giler...xde size aku..kene control mase jln...rasa nak tercampak jer...huhu...

Sunday, December 21, 2008

Heboh2 kan diri...

ari ni kan ade jom heboh kt bukit jalil...so mak cik aku cam xcited giler nak g jom heboh...saje je petik nama mak cik aku tp tg sebnrnye aku yg giler nyer xcited...wawawa...aku dh pnh g dah tp ntah thn biler dulu kt shah alam...bajet2 nak g kol 10 tp tibe2 jer perut aku wat hal...ni psl bubur caca la...cettt..last2 kol 11 lebih bru pergi....
aku mak cik aku ngan member dier pegi mengheboh2 kan diri...smpai sana kete giler nyer byk...2 kali pusing2 nak masuk tmpt parking...tp nasib parking space nyer byk lg...sampai sana dah kol 12 lebih...dlm kete lg dah aku xcited nak tgk melodi...hehehe....
smpt gak la jln2 tgk2 dlm 5-6 booth pas 2 sbuk nak g tgk melodi...hehe...mak cik aku mula2 cam tak nak tgk melodi tp last2 dier yg dulu ke depan...paling depan sekali...hambik kau...malu lak aku kang ader lak muka ku yg cun ni masuk tv...kuikuikui...ayat cover la plk tp sebenarnyer mmg xcited nak masuk tv...hahahaha...hampeh...
smpai habis la aku ngan mak cik aku duk terpacak kt c2...pas 2 bru la smbung ronda2....giler sakan meronda sedar2 kaki dah sakit jer...tak larat nak jalan lg dah...bukan beli ape pun...cuci mata and jalan2 smpai lebam...huhu...
ci fafau ni lalu lalang je dpn muke aku...so aku snap je la...
cantik giler minah ni...dah la come lote putih lak tu...anak org putih la kan...

Saturday, December 20, 2008

Lepak2...

mgu ni aku tak balik umah...malas la pulak nak balik...tp bukan nyer ape....nak save duit...kang balik kene tol pas 2 ngan minyak nyer lg...huhu...dah byk membazirkan duit....ape nak jd bdk paez ni wat keje lagho jer...cehhh...so bila tak balik ni...mula la pnjg pikirannyer nak merayau2 kt mana weekend ni...
ye la pak we pun tak de nak ajak kuar..."teman tp mesra" ku itu sgt la hampeh....biler dier nak muncul tup2 jap2 tu jgk muncul...tiap2 mlm ajak kuar...tp biler dier senyap lgsg sms pun tak der...cisss....so cik bung adakah itu leh dikatakan pakwe ku...ohhh tidak!!!!....baik tak yah ader "teman tp mesra" ku itu tol tak??...
lorrr dah lari criter ni...so pagi2 nyer aku bgn aku siap2 nak g sg pelek dlm kepala aku ni dah set dah satu tmpt aku nak lepak...huhu....akhirnyer dpt gak ilham nak membawa diri aku kt mana...hehe...tak mana pun...g umah mak cik aku jer kt puchong...;p
tp best giler...mcm2 ader...yg best tu tv flat screen mak cik aku tu la...hahaha...tido lak pakai air cond...hehe...jakun semcm lak aku...air kotak lak pas satu2 aku minum...sedar2 tgl brape kotak jer yg tgl...huhu....melantak sakan aku....nasib la cu oiii dpt anak buah cam aku ni...hehehe...
esok plan ngan mak cik aku nak g jom heboh kat bukit jalil...huhu...

tv flat screen yg sgt menerujakan aku...hahaha

Belasah jer...

ni la bukti yg org2 APEX ni suka2 ati jer nak wat aper...ni kt sg pelek padahal drawingnyer tak siap lg tp dorg dh wat...tekejut beruk aku...c faizul tu bgtau diorg dah wat dah masa aku g site valuation kat kuala langat selasa ari 2...

Wednesday, December 17, 2008

Menitik air mata....

huhu...banyak kali baca rasa cam poyo lak tajuk ni...hehe...tp betul aku rasa sedih sgt ....mmg menitik la airmata aku ni...sayu giler2...sbb bapak aku nyer pasal la...aku syg giler kt bapak aku...aku ngan bapak aku ni mmg rapat...sbb tu tak de pakwe pun aku tak kisah...sbb bapak aku ni cam pakwe aku sbb semua criter aku ngadu ngan bapak aku....
dr kecik aku asyik menempek ngn bapak aku...sikit2 ngan ayah...aku dulu tak geng ngan mak aku...huhu...tp 2 dulu la...hahaha...kelakar...byk peristiwa aku ngan bapak aku ni...dr sekolah rendah menengah pas2 msk U and skang keje...bapak aku ni klau psl anak2 dier mmg ambik berat tol...
aku dulu time sekolah rendah dulu g berantar and balik lak berambik...kalau tak smpt bru la mak aku g dtg amik....tp dtg amik naik kaki jer...mana ader transport...pas2 dulu aku and adik aku d antar g tuition...punyer la take care habis psl pelajaran kami...
org lain pikir duit bapak aku pikir pelajaran anak2...bile pikir balik terharu siot...and di sbbkan aku ni bertuition and pas2 tuition tu lak sebelah mlm and kat sek 17...so ssh la skit nak g sana sbb xde transport nk antar aku...bus lak mlm2 mana ade...so utk kesngan aku bapak aku beli basikal...ala basikal tua tu...bapak aku bawak aku bonceng kt belakang...so tiap2 ari selasa rabu ngan khamis kami 2 beranak ni berdesup naik basikal...hehe...kalau ujan aku kt blkg tu la yg tlg pgg payung....
so tu la pengorbanan bapak aku...aku balik tuition kol 10.30 so kol 10 dah tgu dah...org lain tgu dlm kete bapak aku duk tertonggok kt tepi tembok kt depan kedai...sedih biler igt balik...masa aku kene tukar sekolah agama dulu pun basikal tu jgk la yg berjasa...org naik kete aku ngan ayah naik basikal g dtg daftar...huhu...tp kan dulu aku tak malu pun...kalau skang entah la...
tu masa sek. rendah...masa aku kat mrsm bapak aku susah payah dtg naik bas masa 1st time aku nak balik cuti...sbb bapak aku risau takut anak dier tak reti nak balik...ye la 1st time duk jauh dr family...pas2 biler nak balik mesti hantar aku smpai pudu...kdg2 satu family ngantar aku...kdg2 ayah aku sorg2 jer...masa bus nak bertolak tu la sedih giler...bkn sbb kene blk mrsm tp sedih tgk bapak aku susah payah sbb aku...
la ni biler dah keje pun bapak aku susah payah jgk...sbb aku nak keje bapak aku terpaksa bagi kete dier kat aku...padahal bapak aku kat umah tu mana ade ape2 transport nak g kedai...terpaksa la bapak aku tu jln kaki...sobsob...sedih lg aku...ari2 bg tau aku bapak ngan mak aku g rawang anik bas...lg la sedih and serba salah lak...aku keje bapak aku susah...entah la...
bapak aku setiap ari mesti antar sms tye aku kt mana...klau aku lmbt reply msti call...risau sgt kat anak dier ni...ye la tak pnh bwk kete jauh2 sekali kene keje kene travel lak...lg risau bapak aku tu...byk kali gak bapak aku ikut aku g site...dlm 3 kali gak la....cam ari senin ngan semlm bapak aku ikut aku g site...
tp yg sedihnyer bile nganto ayah aku balik...bapak aku suruh anto smpai komuter sri setia jer...biler aku tgk ayah aku berjln nak tgu tren tu aku terasa sedih sgt...dah la kete dier anak dier rembat balik lak kene susah payah naik tren...sedih giler...sedar2 air mata aku ngalir dgn sendiri...tak tau la smpt ke aku nak bals semua jasa bapak ngan mak aku ni...SEDIHHHHH...

Aku Bdk Rajin...

hish... ni yg aku x suke ni klau tetibe nak puji2 diri sndiri ni...kang org ckp angkt bakul sndiri...wawawawa...ade aku kesah...lantak la...xde sape pun yg sudi baca akunyer blog ni...melainkan aku sndiri yg baca blk...huhuhu...suka ati aku laa...
semlm pas blk dr sg pelek...and kebtln aku smpai dh kol 5 lebih...so mls la aku nak g opis...aku trus jer blk umh...kbtulan dh bape lama aku tak blk umh...blk jer terpndg meja baru...hehe...rasa cam best jer...
tp problem nyer panorama sekeliling yg agak serabut...sakit lak mata aku tgk...dgn kain baju bergantung2...cerek ngan iron tersadai...nape la serabut semcm umah sewa aku ni..rumah org pompuan ke ni??..huhu..
so tnpa mghiraukan kepenatan dh brtapak...ceh ayat..trus jer aku menggagahkan diri mengemas...hehe...tetiba aku dpt idea nak jd kan bilik su dulu sbg stor @ bilik gosok...
aku pun dgn gagahnyer angkut semua baju yg bergayut2 2 ltk kt tepi tgkap blk stor...meja su yg still ade kt blk 2 aku alih and aku letak kan tmpt gosok and cerek...
haaaa... cntik pun...kemas+lapang kwsn kt depan tu...baru la best nak blk umah...betul tak cik bung???...hehehe...

Saturday, December 13, 2008

Jalan2 ngabih kan duit...

ari ni ngan esok kan ader pc fair kt klcc...so ari 2 adik aku ader kata nk g tgk...so tetibe celik mata jer aku cal adik aku nak g ke tak...huhu...aku lak yg beria nak g...so aku janji dlm tgh ari jmpa kat kl sentral...malas la den nak bwk kete...1 hal sbb tak xpert jalan and pas2 parking...xyah la bazir...baik naik public transport jer...
tp pagi nyer kene g date ngan cik bung dulu...beli meja kan...pas 2 la bru date ngan adik aku...huhu...amat sedih tolll...date pun ngan adik jer...sobsob...tak laku tol budak ni....pakwe nan ado...waaaaaa...hampeh...
aku cam terlmbt jer smpai kl sentral...g mkn dulu pas2 bru gerak g klcc...as xpected mmg ramai siot org g sana...ceh...g je la esok...sibuk jer...so segmen saja cari psl memenatkan diri pun bermula...ronda puas2...bukan nyer beli pun..mana ader duit.....jamu mata...kalau ade pun adik aku beli ink catridge....cam teringin nak beli pc...tp budget tak der ok...so buang la impian tu...huhu
lps dh penat bru gerak balik..and aku pun nak trus g balik umah kt btg kali...aku angkut sekali adik aku...huhu...xkan aku biar dier naik tren aku naik kete....mmg sgt hampeh...sgh umah sewa jap....1st time dier naik kete kakak kesygn dier ni bwk...hehehe...amcm eli ok tak???...
bertolak dah mlm...bwk kete mlm2 ni mmg payah skit...tobat tak nak balik mlm lg...tak best sbb kete org ni mcm dier sorg jer ader lampu...mmg sgt hampeh...siot tol...tp nasib smpai gak...tp ayah aku dh risau semcm..mana anak2 dier tak balik lg...ayah aku ni mmg cam tu...huhu...

meja baru...

kehkehkeh...nmpk sgt xde bnda nak update so sbg cara nak men+kan bil. update crite ni pun kire ok la....hehehe...ni psl umah sewa aku ni...smnjk sorg lg member umah dah kuar so tmpt lepak kami ni dh xde...klau tak ader je meja tmpt lepak2 makn2...tp skang su dh bwk sekali...
so cik bung kesygn aku la yg nk beli meja...hehehe...meja makan gitu...dier dh g tgk kt Giant...so aku pun cam xcited gak la nak tgk jgk cam ner...hehehe...
mula2 nak beli ckp bulan tp pas2 janji ari ni nak beli...aku setuju nk bg pinjam duit aku dulu...huhu...aku ngan cik bung drive g Giant naik kete aku..sbb kete cik bung tak muat nak bwk...
smpai jer trus tuju tmpt meja tu...hehehe...dh xcited nak beli kan...ambik jer meja tu tak tgu lama trus g byr...berat siot...nasib ader mamat yg tukang jual tu yg tolong tolak...hehe...aku smbil tu smpat beli tmpt gantung baju...;)
nak angkut ke kete pun mamat tu yg anto...siap tolong masukkan dlm kete...huhu...thanks je la eh...ensem la ko...hehe...kat giant dah settle...aku masa tgh drive tu terpikir jgk camner la nak angkut lak nnti dr kete ke lif...1 hal jgk tu...
mmg nak terkincit aku mengangkut bnde alah tu...aku kak ida ngan cik bung yg gagah perkasa ni yg ngangkat...mmg harusla rasa cam nak tertanggal jer tgn ni...huhu...tp kami kan kuat....iron lady...huhu...smpai gak benda alah tu ke rumah...tp mcm gaya la yg kami praktik kan...hehehe...

Monday, December 8, 2008

Kuang Ajosss....

apa yg korg akan buat kalau tetiba sesorg yg korg tak bape kenal sgt tetiba ckp bnda yg merapu giler atau dgn kata lain yg berbaur agak 18sx...bukan agak lg dh tp mmg lucah giler...korg rasa cam nak bg penampar tak kt org tu??...bengong tol...
aku tetiba jer rase cam angin satu bdn...nasib la dier ckp kt tepon jer...hishhh...dah la tua tak ensem lgsg lak tu tp gatal merenyam....org lain sibuk g sembelih lembu...dier sibuk call aku pas2 wat suara gatal dier tu...hampot tol la...
tak yah la aku cite benda ape yg dier ckp...tp mmg aku geli tol...nyesal lak aku angkat..aku igt benda pntg...psl hal keje ke tp pasal nak menggatal...kuang ajosssss....
mtk2 aku tak jmpa la dier kt site...tp ader kemgkinan ke tak jmpa lgsg...hishhh...pak cik tua ni mmg tua tak sdr diri la...haaa... kan dah kene kutuk ngan aku...

Korban

okey murid2...murid2 tau tak ape tu hari raya aidiladha @ raya korban?...ok sape tau angkat telinga....hehe...trigt lak aku kt murid2 ke'sygn' aku tu...sbb ari tu kebtulan trjmpa lak ngan sorg anak murid aku...konpius aku nape la cam ader budak terintai2 aku...bile aku tgk muka dier bru la aku tau dier anak murid aku dulu...patutla terintai2 tersengih2...
biler tgk org g mekah cam terign lak nk g sana jgk 1 ari nnti...aku pnh niat nnti aku nak bwk 1 family g mekah...tp akankah termakbul ke impian aku tu...huhu...entah la...mintak2 termakbul la yer...
thn ni ayah aku ader wt korban lembu kt kg...kebtln pak sedara aku ader bela lembu so since thn lps lg dh booking...huhu...tapi igt kan ari ni sembelihnyer...rupenyer esok sbb pak cik aku nyer lori ader problem masa g antar lembu org lain semlm...ceh...so terpaksa la postpone esok...
tak dpt la den nak nengok sbb den kojo esok...bye bye je la...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...