Wednesday, December 23, 2009

adeh~~

Ceh lagu camni pon ade jgk rupernyer...hampehhh~~~
WALI-CARI JODOH
Apa salahku apa salah ibuku
Hidupku dirundung pilu
Tak ada yang mau dan menginginkan aku
Tuk jadi pengobat pilu
Tuk jadi penawar rindu
Tuk jadi kekasih hatiku
*Timur ke barat selatan ke utara
Tak juga aku berjumpa
Dari musim duren hingga musim rambutan
Tak kunjung aku dapatkan
Tak jua aku temukan
Oh tuhan inikah cobaan
**Ibu-ibu bapak-bapak
Siapa yang punya anak
Bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku
***Pengumuman-pengumuman
Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku
Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau
Back to *, **, ***
Ibu bapak punya anak
Bilang-bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku

Mimpi yg 'mampus'..hehe

Tak sengaja genggamanku terbuka
Lantas ku gapai bintang yang berjuta
Bintang yang kuimpikan menerangi
Takkan kubiarkan berlalu pergi
Andai benar kau menjadi milikku
Mencintaimu menjadi sumpahku
Namun jika hadirmu satu mimpi
Aku rela tidur sepanjang hari
c/o : Kutunggu mentari di hujung siang
Tak kusangka awan hitam menjelang
Sumpahku jadi tak pasti
Nyatalah mimpi, mimpi yang mati
Genggaman tanganku terbuka sepi
Mendambar dirimu satu ilusi
Bintang yang kugapai tak berpanjangan
Hadirmu di dunia hanya pinjaman
Kutunggu mentari di hujung siang
Tak kusangka awan hitam menjelang
Sumpahku jadi tak pasti
Nyatalah mimpi, mimpi yang mati
Kutunggu mentari di hujung siang
Tak kusangka awan hitam menjelang
Sumpahku jadi tak pasti
Nyatalah mimpi, mimpi yang mati
Kutunggu mentari di hujung siang
Tak kusangka awan hitam menjelang
Sumpahku jadi tak pasti
Nyatalah mimpi, mimpi yang mati

Monday, December 21, 2009

lihat kuku2 ku...haha..lagi sekali sebutt..kuku kuku ku...huhu...mcm pgl ayam...haiyak dush2..merahkan??..
Tetibe rase cam nak layan lagu s.jibeng..inai di jari...wawawa~~

Inai disapu dijari tandanya mesra
Memberitahu hai dikau sudah dipunya
Merah bercahaya bibirnya penuh bermakna
Di jari manisnya tersarung cincin permata
Alangkah indah temasya di malam itu
Dua insan karam di lautan madu
Menanam dendam berahi satu persatu
Berkucup angan di bibir merayu-rayu
Apa kiranya semua dendamnya itu
Dalam gembira hai penuh duka sengsara
Seorang insan turut memendam rasa
Patah hatinya terkorban dalam bercinta
Andainya itu sayang berupa erti
Setahun janji ditempah hilang sehari
Membuat aku sedar diri sendiri
Inai merah mu tanda sudah bersuami
wahahaha....poyos...bengong ape mood lagu dolu2....

Saturday, December 19, 2009

Fire Drill 2

ni gmbr mase fire drill ari tu...thanks shidan...haha...aku songlap je gambar ni...ni kak faz ngan kak rozi menten cun...wawawa..wlopun stelah penat 2run tga...heh kak rozi dh 2run dulu...mana aci...kak faz la penat lelah 2run tga..huhu...
antara org2 penting SPM hehe...jeng3...memperkenalkan...our GM: En. Zurlani, AGM: En. Yusof and En Almalik Faisal...hehe..tgk tu en zur siap dh bkk butang baju dah...yg 2 org AGM ni kontrol ensem ker?..huhu..

Kay, Rizky, Razif , Zaid and Kak Mar

bunga2 di di dlm taman..haha...

antara team SPM yg ade..yg lain dah hangus tebakar...haha....ok SEKIAN..


Tuesday, December 15, 2009

Iv

baru td ade internal interview kt tm...huhu...igt kan xyah lg nak inteview2 ape semua ni...ye la boss dah recommenbd utk absorb..tp kene jgk sbb bru fair n square feet...huhu..

Monday, December 14, 2009

Kawin..

xpenah aku mtk cuti tau..time raye je aku mtk cuti..skang ni bru mtk cuti lg..huhu..ye la sepupu nk kawin...jgn x g wei...kang kene boikot lak..aku kawin nti org xde..ish3..sape nk jwp..hehe..bilekah aku lak nk kawin..wawawa...usah d tye..biarkan rahsia sudah..haha..ni semua gmbr2 mse kawin sepupu aku along aya..

orang kuat majlis...sgt serius bapak ku ini...jd org kuat n ketua penyembut tetamu yg berkeliber...muke mesti control...wawawawa.

wajah2 pengantin yg cuak..huhu...tp tgk minah pkai 2dung biru 2..nak gak enter prem...wahahaha...anak sapa la tu..

ekkkk~~~layan je la gambar ni..huhu...lps akad nikah..

jeng3...menjadi pengapit segera..hahaharrr...adoiyaii..akak xprepare tau...klao akak tau la dh lame pkai baju yg grand2 siap berlabuci bagai...hehe..

kek 3 tingkat...byk sgt krim da...klo secret recipe nyer best la jgk..mmg aku berebut nak amik byk2...wahaha..dush2 mmg nak kene debik ni...byk songeh..

pak sedara ngan anak buah...hikhik..berlatar belakang kan hadiah yg menimbun..

sekali lg mengenter premkan muka ku yg cumel ini..hahaha...ni time kt sblh lelaki..huhu...abg lan buat muke garang menjeling aku yg telebih xcited depan cameraman..
pengantin bersama ppak n mak sedara belah pompuan..bru prasan aku xde...aiseh..pengapit bidan terjun menghilangkan diri lak..

antara wakil pihak pompuan yg datang bertandang umah pihak lelaki...hehe...alamak muke kak noji ilang..huhu...

Thursday, December 3, 2009

Haiyooooo....

adoiii...kecik jer aku tgk boss aku ni...ish mamat ni smlm swuh aku pegi site nk wat testing..sbb cik boss ku ini kate ade meeting...tup2 tepon aku tye kat maner...siap tye camner nak ke JASA Gombak..kene lak aku xplain jln...heh..aku igt die tol2 la xtau jln..tp die tlah mengantoikan diri die sndiri..
leh lak die brmsre2 ngan cik nabila nak ajak makan kat kedai tomyam...kdai 2 dkt ngan area c2..adakah aku tertipu n di tipu...heh...meeting dier mmg nan ado..dah org JASA 2run site harusla xde meeting...jenglot tol boss ni..
aku tau boss ni nk ngorat Nabila kan...heh...hampeh..mule2 malas xnk g tp bler bgtau Nabila ade kt site Batu Caves trus je rjin dtg...klau yer rajin sgt g la site Kajang...wat testing jgk kan kt c2..ceh..dah la aku xleh nk claim..saje je nk nyusahkan aku...adoiyaii...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...