Thursday, September 30, 2010

DiGi iPhone 4 Life...mY LiFe...

Saat sebelum kau hadir di sisiku...Ketika kau menjelma.....
hatiku berdetikkk...Selepas kau hadir...
KINI.........

KAU LA SEGALA2.....DIGI iPhone 4.......~~~~

DiGi iPhone 4 Real...mmg ReAL..

Utk entri yg ketiga pasal contest dari NUFFNANG...aku nk cite skit pasai ape lak aku suke sgt DIGI iPhone plans ni...ape korg tak tau DIGI ade offer plan baik punyer???...hehe...u better check gergasi besar warna KUNING tu cepat...
kerana ape aku cakap kene cepat...kerana aku leh berjimat dgn pakej yg paling murah...sbb org yg baru subscribe plan iDIGI ni aku just spent RM 58 per month JERR....pas tue dgn RM 58 hinggit tu aku leh dpt free calls, SMS dan MMS kpd mana2 local network...(ni mmg mak cik suke yer...)..lagi FREE internet dimana yg penting unlimited and no extra charges...hoyeaaa...aku palinggg suke...semua tanpa installment....sgt bagus..
semua yg aku crite kat atas ni of course ada terma and syarat2 yg mana mmg menguntungkan aku...lg satu walaupun terikat dengan kontrak selama 24 bulan...tp aku akan menikmati perkara2 yg di atas dengan asyik sekali...haha

so again and again...iPhone sure

Tuesday, September 28, 2010

DiGi iPhone 4 Play...main slalu...

Entri sebelom ni dh xplain tersangat la panjang lebar nape aku nak iPhone 4 smpai naik lunyai jari sape yg bace tenyeh bijik mate sbb zzzzZZZZZzzz...la ni im more focusing on applikasi yg mmg tak hengat best nyer oleh iPhone ni...Serius beb...sbb nak join contest ni sikit punyer byk merapu aku dulu kene tolak tepi...haha...kene cari fakta lebih beb...honestly aku bukan pengguna iPhone or barang2 yg berkaitan ngan Apple...so 1st time tak tau nk merepek pasal application iPhone ni...jd saya adalah menggodek2 ape application yg ade kat iPhone..haaaa...sekali kau...tebeliak biji mate...mmg la macam2 ada....complete sesuai utk semua peringkat umur dan ape jgk jantina...
Dalam banyak aplikasi yg mmg hebat2 n best2...aku plg suke Aplikasi G-Park....aplikasi ni mmg sgt sesuai utk aku yg mmg ala2 mak nenek yg dgn mudahnye jd pelupa yg amat...hanya perlu tekan button "HIT ME"...pas tu kalau nak masukkan gambar tempat parking tu ke and no parking ke...boleee...la yg biase kat dinding shopping complex tu...B23...A76...hahaha..
pas tu bile2 rase cam korg tak jumpe mane korg park keta korang...TINGGG just tekan button "WHERE DID I PARK?"...haaa...trus korg leh dptkan direction nak g tempat parking kete ko tadi...hehe...bagus kan..tu la aku kate mmg sesuai utk aku ni...

ratusan ribu aplikasi bole di dptkan di application store and mudah....just download aje...n each applications update akan di beritahu dgn pantas sepantas kilat...haha...beskan..kan...kan... aplikasi yg best di gabung lak dgn plan yg menarik mmg rugi giler kalau tak dpt..hehe..walau ape2 pon lg sekali...iPhone 4 ape?..

Monday, September 27, 2010

DiGi iPhone 4 Me...pleazeee

Tak yah lah nak kona2 cerita lain..just straight to d point kate owg putih...y saya tetibe jadi cam org gile meroyan nak iPhone jgk sambil entak2 kaki...SILA BACA
1)
Kerana handphone ku telah di’ lupus’kan tanpa meninggalkan bahan bukti aka ilang oleh adik kesayanganku...cehhh...hampeh kooo...dan sekarang ni telah memakai nset die utk satu tempoh masa yg tak dpt di kenal pasti...ni dh masuk setahun dh dan akan berterusan lagi dan lagi hehe...mmg akan menjadi alasan yg paling utama kerana kalau dh ade hnpone wat ape nk ngada2 cari nset lain kan?...ye dak?...sile lah setuju dgn kataku...kalo dh ade nset wat p gatai2 nk nset lain...wat ngabihkan duit je...
2) Lepas kite dh ade tujuan dan alasan yg kukuh...for sure lepas tu kite akan wat survey2 kat kedai or kat shopping komplek etc...cari barang baekkk punyer and ghege yg terlebih baik sudahh...haha...dan dalam kes ini tinjaun yg telah saya lakukan menunjukkan bahawa geng2 c ‘Gergasi Kuning’ ini telah menyihirkan saya dgn dasyat nyer tanpa ragu2...plan yg di tawarkan mmg berbaloi2 n sesuai ngan tag line dorg “ALWAYS THE SMARTER CHOICE”...tak perlulah terangkan banyak coz episode plan2 ni akan di sambung nti...haha...tunggguuuu!!!

3) Saya mmg tak suke simpan gajet2 yg byk2..kalo leh ‘semua in one’...tak de makne nyer kamera lain..MP3 lain..nset lain..wat penoh beg jer...and iPhone ni telah mempunyai ‘semua in one’ itu..hehe...mmg nset lain pon dh offer semua in one ni tp again kenapa saya pilih iPhone?...mari saya huraikan secara detail...haha
i) Di datangkan dengan design yg slim 115.2 x 58.6 x 9.3 mm dan seberat 137 grams weight saje. Menggunakan iPhone Operating System 4.0 and 1 GHz Apple A4 processor is giving it further suppo ... die nyer Display lak mmg superb... dengan 960 x 640 pixel resolusi and LED backlit LCD Touchscreen...
ii) Kerana sya suke menangkap gambar yg ntah ape2 tah...kelebihan pada iPhone ialah kamera nyer ade di depan and blakang..tak yag susah2 tak yah pusing2nak tangkap gambar... kamera 5 megapixel di datangkan dgn Auto Focus, Tap to Focus, LED Flash, Photo & Video Geo Tagging etc...mmg menangis la kalo tak dpt... quality gambar yg bagus up to 2592 x 1944 pixels resolution dan 720p@30fps videos...tak de la nti time nk video call hangin satu badan sbb gambar sekat2 and blur...(cam nset pinjam aku ni)...yg penting video boleh diedit di dlm phone ni...haha walawy...best giler...
iii) Pas tu iphone 4 ni mempunyai 512 MB RAM (Same mcm laptop aku dulu maaa) dan yg penting jugak leh simpan gambar2 and video merapu aku tadi dlm internal memory 16 GB or 32 GB....sile pilih yer... bukan memori kad...phone memory tuuu...
iv) connectivity nyer lak yg mmg terbaek contains Penta-Band 3G UMTS up to 2100 MHz..GSM/EDGE, WIFI, Bluetooth etc...
v) Utk pencinta game yg maha agung Gyroscope sensor yg tak hengat amat sesuai utk penggila game which boleh accelerate X,Y and Z axes....huhhh...pendek kate macam2 adaaa...hehe...ni astro yer...sgt salahh...pendek kate macam2 aplication and feature ade and boleh di download ke dlm iPhone 4 ni...sile tunggu entri yg akan datang utk saya cerita kan tentang application2 yg menarik ati ni yer...hehe...
Dah2 la...sgt byk aku membebel ni...kalau nak cite mmg byk sebab nape aku nak iPhone ni...kesimpulan nyer beri la iPhone tu kepada ku kerana iPhone

Sunday, September 26, 2010

Hajat mu hajatku jua...

bajet lame giler nk beli...kata mak aku "dari shah alam lg dah nak beli"...hah walaweiii...lame siot...duk kat cni pon dah bape tahun...haha...sgt sedih tau biler dgr cam tu...tetibe cam berbaloi2 je dpt belikan utk mak...huhu...
ala2 anak yg baik...dpt tunaikan hasrat mak ayah...haha..cewahhh...aku mmg lame dh nk beli..dr tahun lepas sampai tahun ni...dr sebelum pose dh masuk raye dh pon...tak beli2 jgk...byk komitmen bende lain lg daaa..hehe...
mentang2 gaji dh masok...n ghege pon murah je...rembat la se...g TESCO td trus survey and rembat...senang kan??...ape susah janji poket ade uang...hehe..ape gune ayat indon ni...cett...sweep indon...hahaha...
nti aku jgk yg gune bende tu...sure nyer..
.dah semangat dah ..pale otak ni dah tepikir nak wat wat ape ngan bende tu ari kamis nti...hehe..TUNGGUU!!!...
kasik tunjuk sikit bende ape tu..haha..jeng jeng jeng...haaa...ko pikior ape?...ni wei bende nyer...ari tu wat biskut raye pakai oven zaman tok kadok..haha...tp pefomen gile mantop...walaupon ala2 barangan zaman purbe..hehe..
kasik fokus sikit brand apakah??...haha...
kepada microvawe putih tue...jgn terasa hati lak..tidak pasal2 jd beban memikul c itam di ats...hahahaha...nasib ko la wei...kalo rase berat ko humban je die ke bawah...wahahaha..
P/S: la ni tengah pikir nak wat kek ape nti..jumaat open opih...nak wat ape ek?.hehe

Thursday, September 23, 2010

template HOT...hehe

jeng3...im in a new template..OK?...cantik tak??...cakap cantik cepat...hanggok kuat la yer...haaha..tp layout utk blogspot ni cam x best la...utk WP mmg melambak byk...huhu...tp layankan aje...
aku nak wat perubahan skit sempena kembali nyer aku kt dunia belog membelog ni...yuhuuuuuu!!!!
SEBAGAI PERMULAANYER
1.Tukar Layout (ni Layout 4 WP tau..)
2. Tukar background
3. No more header yg dulu (ade muke aku tue..tak lg)
4.Tp still maintain font colour utk post...(harus)
5.Update semua widget kat sidebar(dh sawang beb)
6.Maintain ngan NUFFNANG jer
7.
8.
...
hmmm ape lg yer???

Wednesday, September 22, 2010

BuhSannn

buhsannn nyer...hehe...mood keje xde...sgt bagus...boss lalu lalang kat blakang ni pon tp mcm bagus jer tak wat keje jgk...hoho....mood ohhh mood di manakah di kauuuu....

Wednesday, September 8, 2010

Anak Orang...AMAT

dah lame nak post entri pasal anak buah aku yg sowg ni...tp cam maleh je...hahaha...ape daaa...name nyer mohd **** aka amad...sebenaunye aku lupe name bdk ni...dah mak bapaknyer bagi name panjang bebebo..tp last2 pgl amad je...huhu
ni gambar dpt mase amat baru lahir..bulan 2 ari tu kot die lahir...hoho...lupe la amat...
see...betapa besau nyer mate die...kejap tgk mcm muke ayah die..jap tgk cam anak org siam..time ni die dah 4 bulan kot..hahayang ni lak cam muke pompuan...ape da...ko ni amat leh tukar2 lak muke...
ni muke mak die...cam siam...mmg ade darah sane...kottt...haha...tak tye pon... yang ni muke amat mmg sejibik cam adik aku dulu2...same betoi...ni la bapak die...hehe...amacam ade same tak muke??sile la melayan mate tgk muke c Mohd Fasif aka AMAT>>

nnti aku post lg la gambau die time dorg balik batang kali ari tu...huhu..maleh la plak dah..

Tuesday, September 7, 2010

Raya raya raya....


baru je start pose ari tu...tup2 dah nk raye...huhu...sgt suke...hoyeaaa!!!!

Cuti start kamis smpai next week...mmg best...tmpt keje aku lg best...semua wajib kene cuti...automatic dlm sistem siap dh approved dh leave for raya..apakahh??? hehe...

SELAMAT ARI RAYA KPD AKU N SEMUA FAMILY AKU...huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...