Sunday, October 31, 2010

HappY Anniversary...

Today is my parent's anniversary...hoyea~~~~to my mum and dad wish u happy anniversary and hope family kite akan sentiasa happy, bahagia dan ceria smpai bile2....
and look what i found tadi...bahan khazanah yg jadi simpanan sehingga kini...hehe...

dah 28 tahun pon...aku je yg tak sedar2 diri dh tua dah....mmg patot kawin...huhu...tp malangnya tak de sape yg nak...

http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com

Saturday, October 30, 2010

Ayahku and IT....

tgk laaa....tadaaaaa...ayah ku kini telah menjadi seorg yg celik IT...huhu... sgt kusyuk membace paper.....tapi selepas jenuh jd cikgu tak bertauliah....tetibe ade pengacau lak...membuat aksi2 yg 18sx....wahhhahaha...

Friday, October 29, 2010

Satu balak dh lepassss...

two weeks ICND Trening telah dengan jaya di harungi...walopun byk cabaran terpaksa di tempuhi...antaranya
1. mengharungi jalan yg sesak setiap ari senin ngan jumaat---> best lg naik komuter
http://www.emocutez.com
2. lutut sakit sbb kene tekan cluth n break slalu..WTT ku itu manual okey..pastue jalan mane penah takde kete waktu pagi--->lg sekali best nyer naik komuter
http://www.emocutez.com
3. sejam time tido ku terkorban...sbb xde dreber yg tukang bawak aku g jln semarak tue
--->lagi2 best naik komuter...huhu
http://www.emocutez.com
4. kebengkokan jalan di ulu yam ----->tp menghasilkan pemandu F1 terbaru dr Batang Kali...haha...rase becinta lalu jalan ulu yam tue...pelik seyh org leh rempit bagai nak rak jalan bengkang bengkok tahap maut tu...
http://www.emocutez.com
5. duit kobak sbb kene isi minyak WTT selalu---->tp saya menyumbang pertumbuhan ekonomi kpd negara...mengayakan org dan memufliskan diri sendiri...hoyea~~~
http://www.emocutez.com
tp berkat dr kesabaran saya melalui cabaran ini:
1. menjadi seorg yg sgt sabau melayan pemandu2 yg banyak ragam...
2. mengasah lagi skill F1 yg memang ada dlm diri...huhu...
3. YANG PENTING SAYA SUDAH HEBAT DLM MENGIRA IP ADDRESS CONFIGURE ROUTER etc...ahaha...
http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com
dah abih trenin ade satu lagi balak besar tgh tgu aku ni...hahahadoiii....dah g trenin kene lak masuk exam...haiyaaa...bg aje la Cert tue tak leh ker?...
P/s: 2 minggu lagi exam CCNA...kene study dr sekarg...hope post test td lulus br leh g exam...yg pentingggg...paez pls trust ur self...td post test dh tau ade salah...ikut lg c kay tu...yg aku wat dh betoii...cettt...

Wednesday, October 27, 2010

zzzzzzzzzz....

weng wenggg....
betapa aku giler borink dan ngantok nya kat ICND course ari ni...bape byk command daaaaa....sudah rase takot camner nti exam sebenau CCNA ni...hadoiii...

Sunday, October 24, 2010

Meegie Mamak Une...Teh Tarik Une...

tadi kami sekeluarga telah melakukan perkara yg paling sihat di dunia...haha...makan malam dgn sgt lewatnye...dan lagi di kedai mamak....haha lagi...dh menjd kelaziman sekali setiap minggu akan makan melantak kt kedai mamak M*** I***..tak tau la pae mamak tu dh jampi...mesti nk pegi pekene roti canai n teh tarik every week..
td lepas balik dr umah wan alang...lps tgk cucu baru...hehe...pertambahan sorg baby dlm family besau aku...selamat datang~~~hoyeaaa....as usual keta aku akan melalui kedai mamak itu...trus bg cdgn nk g mkn kt c2...tp maghrib skit lg nk msk...better semayang and pas2 bru g makan...hehe...sgt baik...
so lps semayang mandi baring2 tgk tv..dan segala xtvt yg berpaedah tlah di jayakan...baru la terkedek2 nak g makan...hehe...dh kol 10.30 okey...kedai semua dh tutup xcept satu kedai----->kedai mamak...hoyeaa~~~lagi..
inilah muke xcited yg tak hengat oleh adik aku... emak yg dh tido...telah dikejutkan untuk pegi melantak di kedai mamak...


jeng jeng jeng...meegie guring mamak yg sgt membuka selera walaupon mate cam ngantok giler...


mak xpecially ayah yg makan dgn rakusnyer...haha...mcm bepuluh tahun tak jumpe roti canai...huhu..


budak ini makan dgn mengerutkan kening...pelik ker tgk meegie tue?...

setelah perot kenyang...duit pon kenyang jgk...telah di kebas oleh en mamak itu..hadoiii...sen je die bg balik...hahahahhaaaa....


Saturday, October 23, 2010

Blackberry Torch 9800....i LOVEE~~

Tak banyak yg aku tahu pasal BB or Blackberry ni BECAUSE im not the BB user...currently im using my adik's phone since his the one who responsible dlm kes kehilangan my peberet phone...i do lots of observations, reconnaissance,survey etc tp smpai la ni tak beli2...hehe...the main reason of course byk benda lain nk beli other than get the new sets of canggih manggih phone...but for sure BB is my top list phone idaman ku...haha...kalau banyak duit laaa<---menjadi alasan yg menyebabkan tak de arapan nak dpt BB...
tp berita yg sangat menerujakan ku....soon, on 29th Oct celcom will be launch the new BB model yg sgt hebat dan menarik...tadaaaa~~~hah sgt jakun smpai tak leh tutup mulut...sumpahhh~~~



sudah!!!!...cukup la nganga mulut tue....okeyhhh...why i am so soooo love about Blackberry Torch 9800...haha...sure the main reason is the elegance, glamarous and cuteness look...hehe...lambang kemegahan di situ kalau dapat memegangnya...itu baru pegang beb kalau mmg dapat beli...huyooo~~~lagi kembang kuncup lobang idung sebulan...thats for sure...

seeeee !!!!


see lagi....

dan see puas2 lagi...hahahahahhahaaaa........betapa cantik dan menarik nyer blackberry torch ini yg menyebabkan aku mmg suke nak memperolehi nyer....especially kalau dpt pree...hehe

pastue tahap kelebaran dan kebesaran Blackberry ni yg boleh di terima akal tak seperti handset stok baling anjing dulu2 tu...hehe


yg paling best of course Blackberry Torch 9800 ni 1st smartphone dgn slide di Malaysia....yg penting combinations of touch screen plus QWERTY keyboard kiranya 2 in 1.....kalau nk touch2 ke kt screen or else tekan2 and picit2 QWETRY keyboard dier......aku mmg tgh giler dgn phone touch screen...ni lak ade dua jenis di combine jadi satu...memang berbaloi2....bak kate CELCOM..

other than that aku suke phone Blackberry ni sbb features yg memang best tak hengat.....

1.Memory yg sgt besar ---->8Gb and expandable up to 32 Gb dengan MicroSD card...hah...walawei...mmg sesuai ngan aku yg suke tangkap and simpan gambar...simpan lagu yg ntah2 ape2 kat phone...sesuaiiiii giler..2. Camera 5Mp dgn kelebihan auto-focus dan stability image tak de gegaran....lagi laaa aku menjerit kesukaan sbb aku mmg giler tangkap gambar...semua benda pon aku tgkap smpai mak aku pon pelik...sbb tgn aku pon aku tgkap...hahaha...see aku pon kekadang ade membuat aksi2 cenggitu...haha3. BB ni memang femes dengan BBM dier tue...giler jaki aku tengok member2 aku yg pakai Blackberry...sikit2 BBM...kang BBM lg...free la katekan..sperti biase zaman yg canggih manggih ni...semua org layan facebook..layan twiter...dgn BB ni bleh update facebook, twitter, Buzzd etc dgn single post...lg aku jerit sakan...tak yah bukak laptop..suke~~~ 4. Dan lagi...kalau dah layan FB ngan Twitter tue...for sure nak yang leh serve internet secara pantas dan laju tak mcm kura2 je bile nk bukak satu2 browser..kan..kan...so Blackberry ni la jawapannyer...sukeeee lagi dan lagi dan lagi...

Blckberry Torch 9800 ini di datangkan oleh Celcom...lagi la memang sangat sesuai...kombinasi yang sangat hebat...kalau sebut pasal celcom...aku mmg pengguna celcom exec 50...bagi aku mmg berbaloi...sbb aku leh berjimat dgn jaya nyer...guna banyak aku jimat sgt banyak...sbb tue sampai skang pakai CELCOM EXEC 50...plan ni kita boleh dpt automatic discount 30%...tu yg jimat sgt banyak...yang lain2 leh tgk kat bawah ni...

so u guys ape lagi...boleh wat pre-registration kat cni Celcom Blackberry...kalau tak mmg terlambat putih mate la nanti...sbb anda akan dpat semua benda kat bawah ni pree...

So ape lagi...MEMANG BERBALOI2 dengan BLACKBERRY TORCH 9800


ICND Part 1 (2nd Session)

saya akan menyambung lagi latihan mengingat saya...hehe....satu dua tigaa..MULA
Command to configure the Static Route

ip route {Destination IP} {destination SubnetMask} {neighbor IP}”


Command to configure the RIP Route

RIP routing can either be: version 1 {support Classfull IP only} while Classless IP or VLSM IP will be support by Version 2 <---insert after command Router(config)#router rip
network 192.168.x.x<----configure NID for each interface

Command to configure the OSPF Route

like RIP Routing NID IP Address will be configured for each interface plus the Wildcard Mask ---> invert of Subnet and end with area X; where X is a fix number for entire network just like AS ID
numbering for OSPF is called Process ID and can be different on each router
Process ID cannot be 0 while area can be 0


Command to configure the EIGRP Route

numbering for Eigrp is also known as AS ID and its fix number for the whole network
juz like OSPF Routing NID IP Address will be configured for each interface and end with Wildcard Mask


paham???...tak pe 2...yg penting aku paham dulu...haha

Friday, October 22, 2010

ICND Part 1 (1st Session)

utk mengingat kepala otak saya sebelum pergi ke class nyer next week....

Command to configure the hostname for each router




Command to configure Ethernet/Fastethernet Interface




Command to configure Serial Interface




Command to configure DCE (Data Communication Equipment)




Command to Configure Admin Password




Command to Configure Admin Encrypted Password




Command to Configure User Mode/Console Password




Command to Configure TELNET Access



Wednesday, October 20, 2010

Roti Telor Cheese...

Sudah dua hari berturut2 wat roti telor resipi sendiri...mmg sodapppp bg aku...haha

Ini la ghupenyer....telor wajib kene goreng dulu...lepas tue susun2 atas roti..bubuh sos ngan mayonis and ape2 la yg korg rase best...hehe


aku nyer yg spesial sbb ade cheese beratur atas roti..kene potong2 dulu lebih kurang cam kat bawah ni...ini ghupe roti taruk telor aku ngan cheese beratur berderet2..and bersusun2 banyaksss...mangsa seterusya adalah oven baru mak aku...hehe...kasik cheese deret2 tue kunun nyer jadi cair...boleh tarik cam pizza..hahatadaaaa~~~~hasilnyerrrrrrrr....



aku makan dgn lahap nyer bersama air teh..hhehe...sekian


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...