Wednesday, September 28, 2011

Pre-Raya Open Opis 2011

esok opis saya akan buat open opis..huhu...hari ni dah habis bulan raya tapi kami buat open opis esok nya pulak..hehe...so tadi kami se-opis telah bergotong-royong berpadu tenaga mengindahkan kawasan opis kami yang tercinta..yeaaaa...
sila lihat bagaimana rajinnya Aida menampal huruf-huruf di dinding.... En. Husin pun tak menang tangan menolong mencantikkan lagi kedudukan curtain...hahaha...cayalah AGM ku ini...geng-geng anak dara making ketupat...eh Fadiah kira anak dara lagi ke?...ahakzzz...Zarith selaku ketua menganyam ketupat..memang menyesal tak belajar ngan mak..hahaFadiah berusaha bersungguh-sungguh....Roselyn mencuba menguji kehebatan menganyam ketupat..lalalaNi peserta kami yang sangat dedikasi dan begitu serius dan tekun..lilit jangan sampai terbelit..haharuang utama makanan...ni di bilik VIP..kira sempoi la...huhu...

AirAsia si perampas customer MAS..lol

Akhirnya selepas settle marah-marah...cancel meng'cancel' flight seperti entry aku sebelum ini MAS Tolol vs AirAsia Pembelit... ...terpaksa pula melalui process booking-mem'booking'...and again aku jugak...huhu...ye la dulu aku yang booking so sekarang aku kena la take responsibility...lepas tu kan Hotel kat Bandung dah lama booking...tak kan nak biarkan je kan..selepas survey kat AirAsia web and calculate punya calculate..akhirnya aku booked je AirAsia ticket to Bandung...nak buat macam mana dah AA je yang ada..
sambil tu sempat aku terfikir macam mana hebatnya perancangan jahat diorang kan...memang la aku dapat 100% refundable harga ticket MAS yang aku cancel...tapi aku kena top up lagi beberapa puluh ringgit untuk dapatkan ticket yang baru..perancangan yang hebat...bagi tau customer 2 bulan lepas penamatan perkhidmatan ke Bandung....dan jugak selepas Air Asia buat promotion free seat...hebat kan...mereka untung untung dan terus untung...

check punya check aku cuma boleh dapat RM144 one way..tapi flight dia agak lewat..so terpaksa ambil flight awal sedikit...so terpaksa bayar RM174..nasib baik balik nanti dapat RM144...tapi aku still rasa rugi sebab orang lain beli tiket AA dapat berkali ganda murah...hampehhhh...sementara memang dah nak booking tiket kan so bagi cadangan kat member tambah lagi sehari holiday kitorang...dah memang nak kena keluar duit banyak kan baik ko perabiskan duit ko secukup-cukupnya...haha...that's goodddd.. tapi kebetulan on the way nak booking tiket tu...dpt BBM dari cousin aku...nasib baik tak habis booking lagi...terpaksa fikir rancangan lain...haiyaaa...so cousin and member dia akan balik dulu...kami yang lain balik esoknya...hehe

setelah berpenat lelah...finally~~~BANDUNG TUNGGU KAMIIIII!!!!!...yeahaaaa...

p/s: Tahniah AirAsia kerana berjaya mendapatkan keuntungan berlipat kali ganda hasil daripada perampasan customer MAS...and pada MAS padan muka ko siapa suruh ko bongok sangat macam tak reti nak buat bisness...hope ko tak bankrupt la sampai bila-bila...huhu...

Ku dapat kad baru

cerita nya bermula pada suatu petang yang indah...aku yang ketika itu sangat terdesak untuk mendapatkan wang kerana ketika itu aku boleh di isytiharkan muflis dan bankrupt secara terhormat...hehe...aku dengan yakin melangkah ke ATM untuk mendapatkan barang seringgit dua wang untuk meneruskan kehidupan yang maha mencabar...haha..tapi malang menimpa ku kerana screen ATM secara tiba-tiba memberitahu 'Salah no pin'...aku mencuba lagi...dan keluar ayat itu sekali lagi...haiyaaa...*tukar mood*..geram betul sebab last2 kena block terus...dammm...aku tekan no yang betul kot...dah lama aku guna tak kan tiba-tiba aku lost memory...cehhhhhhh..

kad di bawah ini sudah berkubur selepas di block kerana tersalah tekan no pin...entah rasanya aku tekan no yang sama selama sepuluh tahun ni...LOLmemandangkan poket ku telah hampir kekeringan dan ketika ini baru dapat duit gaji...jadi terpaksa la jugak menggagahkan diri untuk pergi ke Bank...tak jauh pun..kat bawah bangunan opis ku...hehe...pergi kaunter and kakak kaunter suruh isi borang tukar kad sebab dah lama...huhu...oldskool gile memang dah tak jumpa orang pakai kad ni...hehe...since diploma kan..memang lama la..

borang diisi dan kena tunggu no..malas nya bab tunggu menunggu ni...
tadaaaaa...my new bank islam card...debit card weyyhhh...visa lagi...hahap/s: boleh swap pakai card ni bile pergi shopping..ehh..semua shopping complex boleh terima debit card Bank Islam ker?...hahaha

Tuesday, September 27, 2011

Open Opis Orang..

menarik tak?..comelkan ade rumah kecik dok elok terletak je kat luar opis...sangat kreatif jiran opis ku ini...datang-datang je open opis diorang ni..terus di sambut oleh rumah kecik ni...sukeee~~~kasi close up rumah kampung mini yang cute miut..hehe menarikya open opis diorang ni sebab makanan diorang sangat pelbagai...lepas tu setiap pelusuk opis ni ade makanan-makanan..so tak de la orang berkumpul dok serbu satu tempat je..dan setiap orang kene pusing satu opis untuk tengok menu-menu yang semuanya sedap-sedap belaka...tetamu semua berterabur di segenap opis..tak lah berkerumun satu tempat..idea yang sangat menarik siap ada signage menu apa yang ada...bijak kan... kak niza antara individu yang sangat teruja dengan dekorasi dan susun atur makanan ...huhu
kak niza and me..kak niza tak berhenti lagi makan nye...hahaha...

Terima Kasih Daun Keladi sebab jemput kami jiranmu..hehe...sedap-sedap semuanya especially ROTI ARAB tu...hingga menjilat siku la...haha

Monday, September 26, 2011

MAS Tolol vs AirAsia Pembelit

have you ever thought suddenly your enjoyable holiday that had been planned for months, is almost destroyed in the blink of an eye only because of flight cancelled??...memang kita tak pernah terfikir during booking time yang tentu-tentunya masa tengah promo bagai nak rak..so semua pon berlumba-lumba prepare jari-jemari nak dapat the most cheapest flight and and of course the free seats...

that was happened to me last saturday...i received an sms from MAS tentang flight cancellation... my flight should be from KL to Bandung di gantikan dengan KL to Jakarta...and from Jakarta ke Bandung staff sana akan uruskan...wut de???...HELLOOOOOO...saya bayar tiket sampai Bandung bukan Jakarta....mula-mula baca sms..ingat flight dari Bandung je yang problem...sebab sebelum ni ada received sms flight terpaksa di awalkan...but bile buka email...banggggggg rasa nak pecah kepala fikir...MAS bagi flight sampai Jakarta dah pukul 3...diorang ingat Jakarta-Bandung tu macam dari rumah ko ke kedai je ke?...jalan kaki dah sampai...mau malam aku sampai Bandung tau...haihhhh...dah la pergi Bandung sekejap je...every hours count tau tak... so awal-awal pagi semalam aku shoot email pada member aku pasal flight cancellations ni...and as expected member aku pun terkejut beruk..tapi nak komplen sikit ni...bile aku suruh member aku ni pergi sound MAS banyak lak alasan...cehhhh...die just bagi cadangan cancel or anjakkan masa...

so nak tak nak terpaksa la aku yang settle kan sebab memang tahu dia ada problem sikit ngan family..aduii...dah la aku yg booking ticket...aku yang booking hotel..aku yang cari pak supir..last2 aku jugak yang pening nak settle kan masalah ni..padahal ko yang bagi cadangan nak pergi Bandung...hampeh ..memang tak la aku nak pergi lagi ngan ko..dua kali dah kena...masa pergi Singapore dulu pon sama..tau bagi cadangan tapi aku yang kena booking...LOL...marah weiii..

bile call mak cik ngan cousin yang ikut sama pergi Bandung nanti...diorang ikut je apa pendapat aku..haihhhhh....first thing first kena call MAS pasal status sebenar flight diorang..as expected nak dapat cakap dengan call center dia pun takes more than 10 minutes...lama dengar iklan-iklan sampai rasa nak hempas telefon la...hehe..tapi akhirnya dapat jugak cakap..

MAS dari KL Bandung dah dua bulan tak beroperasi...wut de??...haiyaaa...apasal tak bagitau awal-awal..at least last week ke..bole la aku booked je ticket Air Asia..tengah promo kan...dohhh...tengok betapa jahat nya diorang...hampehhhh....and the result aku nak cancel aja flight tu..dan syukur boleh 100% refundable...dah ko yang tiba-tiba terminate kan service ko pergi Bandung so ko kena la bayar balik...tapi again aku yang terpaksa susah payah pergi menapak ke KL Sentral untuk cancel ticket...tanya person incharge kat MAS Ticketing Counter KL Sentral pasal hal Bandung ni... dia pun tak boleh nak komen..dalam gelak-gelak dia terlepas cakap "ni pasal Air Asia la"...lol..

p/s: aku rasa betapa bodohnya MAS beli saham AirAsia sebab yang untung bukan MAS tapi AirAsia..contoh nya sekarang ko rugi RM2*** daripada aku seorang ...dan AirAsia bakal untung RM2*** daripada aku sebab terpaksa beli jugak tiket pergi Bandung nanti...

Tuesday, September 20, 2011

Trip to Pangkor: Day 1 Pusing pulau

ok..after jalan-jalan sekitar Teluk Nipah...dan kebetulan tak de keinginan nak ber'Snorkeling' eventhough muka Cu macam excited giler nak pergi...ok2 tak pe save it for tomorrow..aktiviti petang di teruskan dengan berpusing-pusing pulau sampai pening di Pangkor...haha..serius sampai pening la aku..
untuk pusing-pusing ni kitorang naik van pink tu je...sepuluh ringgit seorang untuk 5 tempat...berbaloi jugak la..tapi kalau nak sewa motorsikal pon boleh kereta pon boleh...actually setiap resort ada offer perkhidmatan sewa motor dan kereta..tapi tak sure berapa rate die...heheni pemandangan jalan yang bengkak bengkok yang sangat mendebar jiwa dan raga...boleh lagi bawak laju tu pak cik van ni..huhu


lokasi Senario Beach Boy shooting~~~pondok kecik tepi laut tu lokasi shooting Puaka Tebing Biru..serius tak tau sebab tak pernah tengok..LOLrumah PPRT di tepi laut..motif aku letak gambar ni?..area Sg Pinang Kechil...ni kawasan pembuatan Bot...Kilang Satay Hai Seng..tempat pembuatan produk-produk makanan laut...ooooo~~~sotong kering, ikan kering, udang kering...hahhh semua ade laa..ikan bilis pelbagai bentuk...ada jual sourvenir gaksss...Fu Lin Kung Tample...ada ikan yang sangat banyak...turtle pon ade... tak payah pergi negara china...kat Malaysia pon ada...caye lahhh...jimat duit...hahako tak nampak ke muke pak cik tu dah semacam je...jangan di kaco Along oiii...huhu lokasi seterusnya ke Kota Belanda...

di sini telah di jadikan sebagai tempat penyimpanan Bijih Timah orang-orang Belanda....masa ni kepala dah start penin2...@@@~~~ada tempat jual souvenir lagi... cantik gilerrr~~~~ ahli rombongan...huhu ...sebab penin punya pasal lupa pulak yang Batu Bersurat Belanda tak jauh daripada sini...haiyaaaa~~~ni pulak di Pekan Pangkor...jalan-jalan kat area kedai-kedai..walaupun kepala pusing2...dengan rasa nak muntahnye..tapi ku gagahi jugak untuk tersenyum..ecehhh...ko mabuk laut ke ape ni Cik Pae oiii..huhudekat area Menara Peninjau...last destination untuk pusing-pusing pulau...Pak Cik Van cakap sebelah sana laut tu Indon...boleh nampak..entah..beria jugak aku ushar...haha

balik dari jalan-jalan terus tumpoo...plan nak jalan-jalan tepi pantai malam-malam hari terus cancel...haiyaaa...kepala wat hal..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...