Friday, October 28, 2011

Air Asia Check In

sementara nak berterbangan esok and pulak tu menggunakan penerbangan tambang murah...so semua pun nak murah..ehhh...haha...sebagai nak menyenangkan proses check in dan mengelakkan beratur panjang (katanya)..setiap penumpang di galakkan untuk Self Check In di Web or Mobile...so nak mengelakkan membayar sepuluh hengget so kena la Self Check in..huhu..

saya dah try dua-dua jenis Check in..Web Check In ke Mobile Check In ke..dua-dua dah try..hehe..sekarang saya mahu kasi tunjuk..

A) Mobile Check In - senang giler sebab follow je step.. -masukkan booking number -contact details -last sekali pesanan penaja so bila dah check in kita kena dapart kan boarding pass dan nanti akan di berikan 2D Code untuk di scan and print di Kiosk Airasia di mana?..di LCCT yer..heheB) Web Check In - ni pun senang jugak..macam tadi masukkan Booking Number







-Click kan penerbangan pilihan untuk Check In...dan juga details passenger..

-Check bagguage pilihan..



-and boleh pilih Bording Pass di hantar ke email or 2D code di handset..

-all the important notice..



-and lastly boleh print Boarding Pass

tapi jangan bimbang kalau Boarding Pass tadi hilang atau tersalah letak...boleh reprint boarding pass dengan masukkan Booking Number..senang je...

tadaaa...my Boarding Pass...yeappieee..







so Boarding Pass dah ada..passport dah ada...duit dah tukar..beg dah packing...tunggu esok je...haha...tak sabarnyeeee~~~

Wednesday, October 26, 2011

Faridah Rice Shop..terbaek

ada kedai makan terbaru di Batang kali yang menawarkan masakan yang sedap hingga menjilat tumit...wawawa...dan inilah namanya...tadaaaa...lauk-lauk yang menjadi specialities untuk Kedai Makan ini...

hahaha...datang la...

Tuesday, October 25, 2011

Meals Station, KL Sentral

sekarang dah ada tempat makan yang baru di KL Sentral...yeayy..Meals Station namanya...tapi tak tahu la pulak bila restoran ni mula wujud kat situ..perasan pun bila on the way datang opis and singgah KL Sentral semalam..'eh dah bukak restoran baru kat sini rupanya'....ngeheee..lokasi restoran ni dulu adalah Restoran Warong Kita or opposite to Restorant Rasa Mas..warong kita used to be my favourite place for breakfast dulu...bila dah tak travel naik komuter tetiba je Warong Kita pon gulung tikar...haiyaaa...sedih my peberet place dah closed...


di Meals Station ni menyediakan menu untuk breakfast, lunch, tea time, dinner...kira dari makana untuk pagi sampai petang ada..menu nya yang biasa kita boleh jumpa di mana-mana kedai-kedai makanan di Malaysia..kira makanan rakyat Malaysia ada kat sini..Nasi lemak ada, Mee kari, Roti Bakar, Keropok lekor dan banyak lagi..



menu-menu yang boleh di pilih..



order sheet...di mana kita boleh memilih apa juga makanan atau minimuan pilihan tanpa perlu rasa tertanggu akibat waiter/waitress yg menunggu di tepi meja..huhu



pilihanku untuk lunch semalam..honey lemon..


and dried noodle..



ada ayam tabur kat atas..



and ada sup fishball and sayur salad..sayur ni dia main celop je kot..hehe



and total amount untuk lunch saya ialah...


apa-apa sahaja maklumat tentang Melas Station boleh klik di sini

Wireless Notebook Optical Mouse 3000 from Microsoft

saya ada mouse baru..yeayyy...bukan sejenis haiwan peliharaan yang boleh di belai-belai dan di sayangi sepanjang masa..ehh..ade ke tikus orang buat haiwan peliharaan?..kikikkikkk...ko merepek ape ni weii...okay la..semalam baru dapat mouse atau tetikus baru..itu pun setelah dengan tidak sengaja nya bertanya kepada Kak Zie..LOL..tak sengaja konon..belakon je tu..nampak macam tak sengaja tapi sebenarnya...memang aku nak mouse ni dah lama...gile jaki tengok orang lain dapat..haha..
see...akhirnya saya dapat juga mouse wireless yang di idam-idamkan..huhu...


okay mari kita google apa kelebihan mouse ini...hehe...
bersumberkan daripada web microsoft...ecehhh...mari kita tengok keistimewaan wireless mouse ini...tadaaaa...


1)Teknologi Optik berDefinisi Tinggi - di mana para pengguna tetikus ini akan mendapati penjejakan tetikus yang bertindak balas dengan lancar dan tepat..
2)Jangka Hayat Bateri yang tahan sehingga lebih dari 6 bulan tanpa perlu menukarnya dengan kerap..
3)Kebebasan tanpa Wayar - memberikan pergerakan yang selesa kepada pengguna tetikus tanpa perlu di sekat oleh kewujudan wayar-wayar kusut yang sangat mengganggu..
4)Hanya perlu cucukkan 'wireless reciever' kepada USB port apabila hendak di gunakan..dan kemudian masukkan semula ke dalam bahagian bawah tetikus apabila tidak di gunakan...tetikus akan secara automatik tidak berfungsi..
dan lain-lain kelebihan yang ada bagi tetikus ini:
-boleh di gunakan sama ada anda pengguna tangan kanan atau tanagn kiri...baguskan..
-mempunyai tiga butang tetikus untuk memudahkan akses kapada mana-mana file, program dan media
-dan akhir sekali 3 tahun waranti...yeayyyyy...
anda tak perlu bimbang jikalau anda adalah pengguna Macintosh-based computer kerana tetikus ini boleh di gunakan pada Macintosh-based computer atau Windows-based computer yang menggunakan OS seperti Windows 7, Windows Vista, Windows 98/2000/XP/Pro/Home/Media Center Edition / Tablet PC Edition..


orait saya dah ada satu..ada bila lagi??..hehe..nak tahu tentang apa-apa sahaja pasal Wireless Notebook Optical Mouse 3000 from Microsoft ni boleh klik di sini

Monday, October 24, 2011

Mood Cuti kah?..

pelik sungguh pelik..sememangnya sangat pelik..tak pernah sepelik hari ini..apa yang telah berlaku?...adakah semua orang di dalam mood bercuti?...tengokkk..pelik kan..huhuselalunya waktu sekarang dah penuh dah tren LRT ni..tapi hari ni lengang banyak tempat duduk kosong..pelik pelik dan pelik..haha..hai...tak kan semua pun nak sambut Deepavali kot?..tapi bagus jugak dapat la aku duduk...rasa macam nak patah bahu ni...bag berat giler siot..huhu..

eh baru teringat hari ni cuti sekolah ek?..patut la pun..haha

Thursday, October 20, 2011

Originality of your handphone..



Tadi terbaca satu article dekat FB tentang status keaslian handphone..ye la kita hanya tahu nak handphone jenama macam ni la..spec dia yang macam tu la..tapi pernah tak kita tahu pasal ke'originality' handphobe kita tu..haaaa..tak tahu kan..so nak share kat sini step by step untuk mengetahui status keaslian buatan telefon bimbit kita
1) Mula-mula taip *#06#
2) akan keluar IMEI [International Mobile Equipment Identity]
3) semak nombor IMEI telefon anda di kedudukan 7 dan 8
... Contoh : 358671017470473
... Kedudukan ke 7 dan 8 ialah 01

02 atau 20 : dari China = KUALITI RENDAH
08 atau 80: dari Germany = KUALITI SEDERHANA
01 atau 10: dari Finland = TERBAIK
00 atau 03 atau 04: dari kilang asal = SANGAT TERBAIK
13 : dari Azerbaijan = SANGAT KURANG KUALITI & MERBAHAYA


So apa status keaslian handphone anda?.. Saya SANGAT TERBAIK..walaweyh..

Barang baik..

note pad with electronic clock and hanging pen...menarikkan benda alah ni..ko ade?..haha...pen sedang bergoyang-goyang sebab ade magnet kat atas tu..

tu je..takde benda nampak sangat dah tak de benda nak post..haha..

Wednesday, October 19, 2011

Baca untuk holiday

selalu tak rasa berdebar-debar kalau bila nak pergi melancong?...tak tahu la kalau orang lain kan...kepala ni macam-macam benda nak fikir sampai satu tahap rasa serabut sangat kepala otak dan rasa nak jerit je...haha...benda ni dah dua kali terjadi and it happen bila nak pergi melancong..tapi setakat ni melancong yang jauh la..kena naik flight yang tempat nya tak setanah dengan semenanjung Malaysia...LOL...baru sekarang sedar saya ada masalah dengan ketakutan sebelum ber Holiday....pelik seyh...
nak pergi Bandung ni lagi la macam-macam benda kena fikir...dari accomodation sampai ke transportation and lastly itinerary utk setiap hari...tak ke weng sekejap sebab semua benda kena ambil tau..huhu...geng-geng yang lain semua macam lepas tangan je and follow my decision..ni lagi pening...ada yang bagi input tapi end up sendiri jugak yang kena decide...haha sangat suka weyh ini macam..
tapi walau apa pun have to look from positive site..ni ayat nak sedap kan hati sendiri ni...haha...lots of new things learn from tips-tips dari blog-blog orang..daripada hotel yang diorang duduk sampai la ke aktiviti sepanjang trip diorang..tempat mana yang menarik..kedai makan mana yang best...daripada sekecil-kecil benda sampai ke sebesar-sebesar perkara pun ada di ceritakan dalam blog ni..so next time kena baca..menarik..setuju sangat sebab daripada pembacaan kita dapat ilmu..haha

Tuesday, October 18, 2011

Sunday, October 16, 2011

Hujan..

Hujan yang turun bagaikan mutiara
Berkilau bersinar berkerdipan
Subur menghijau bumi terbentang
Dan bayu berpuput lembut

Cinta yang bersemi
Diwaktu hujan turun
Menyirami ketandusan hati
Dan hujan turut mengiringi
Engkau pergi...

Selembut hujan bercurahan
Begitulah cinta ini
Semesra bumi yang disirami
Begitulah hati ini

Hujan yang turun bersama air mata
Bersama pedih, bersama rindu
Kau datang dan kau pergi jua
Rindu lagi...

Artist: Sudirman

Penimbang ngelat

hampeh la..ingat nak timbang berat badan sendiri...tapi amat malang sebab alat penimbang ni tak nak amik duit...LOL..beria jolok-jolok bagi masuk duit tapi tak nak jugak telan..orang letak kat situ suruh wat keje timbang orang...tapi ko tertegak je..ngelat la..haha...belah la..baik beli penimbang sendiri...cettt...huhu

Thursday, October 13, 2011

Popeyes MidValley

semalam sambil-sambil nak pergi menukar duit tu singgah dulu sekejap makan malam...eceh...sikit-sikit makan kat bilik sambil layan cerita Soffiya..sungguh sangat bosan dan tak menariknya hidupku ini setiap hari..uhuk-uhuk...sekali-sekala nak jugak merasa makan kat luar...sambil layan perut boleh la layan mata tengok mamat ensem ke sambil tu kutuk-kutuk awek die ke..haha...hamboii bajet ko lawa sangat ke?..sungguh tak baik..LOLok tempat pilihanku dan member adalah di Popeyes Louisiana Kitchen..ni member rapatku ni la yang suggest tempat sebab nak rasa dienyer mash potatoes..katanya..member punya member bagitau sedap..haha...bape banyak member daaa....so memandangkan diri sendiri amatla 'selalu' makan di luar..patik ikut sahaja apa yang tuan hamba cadangkan...haha

member cakap popeyes ni menu dia sejibik macam KFC..and yes im agreed..lebih kurang sama je..ada Chicken combo set...chicken tenders set..seafood combo set..kids meal set etc..untuk saya, I have ordered Kids Meal Set Fish bites jer..hehe..set nye siap ada biskut lagi..macam scone la...and ada Strawberry jem..nampak keras tapi ok sedap..


and inilah mash potatoes yang di tunggu-tunggu..tadaaaa...mash potatoes yang menjadi subjek utama kedatanganku...


rasanya best..sedap...dah biasa makan yang KFC nya so this is more special...gravy dia siap letak spice and cili kot...entah la...tapi sedap..
and my friend order Chicken Tenders Set...walaupun warna ayamnya kuning je dan agak kurang menarik..tapi yang bagusnya tak ada minyak macam ayam KFC..amat sesuai untuk diriku yang sedang dalam process mengurangkan lemak dan berat badan ni..haha...tapi kalau dari segi rasa Ayam KFC lagi sedap kot..huhu
orait if ada yang tak pernah lagi singgah Popeyes Louisiana Kitchen Mid Valley and rasa-rasa nak cuba boleh klik sini

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...