Friday, March 30, 2012

Adakah aku umat pilihan mu?

emosi..perasaan..naluri..semua tu tak nmpak di luaran...tapi kite tahu semua itu wujud dalam diri kita...kadang-kadang kita rasa marah teramat sangat dengan sesuatu hal tapi sebenarnya tak de sebab pun kita nak marah dengan hal yang sebenarnya remeh temeh saje...orang selalu kata hormon tak stabil..apakah?..betul ke tu?..huhu...
macam tu jugak kadang-kadang kita rasa sayu dan sedih semacam padahal tak de apa-apa pun.. orang tegur sikit kita dah rasa nak nangis..apake hal nyer?..
tapi bila teliti betul2 sebenarnya indah betul ciptaan Allah yang bernama manusia ni kan?..ada akal untuk fikir..ada perasaan ada naluri ada emosi yang kita boleh kita gunakan dengan sebetul-betulnya..ada anggota badan yang cukup..ada wajah yang indah di lihat..tapi kenapa kita selalu tak pernah endah dengan setiap kurniaan yang telah kita dapat...
Allah bagi free untuk kita gunakan dengan sebaik-baiknya..tapi masih jugak kita lalai dan lupa dengan godaan dunia..
hmmm...honestly aku memang bukan manusia yang sempurna..memang terasa banyak dosa yang pernah di lakukan sebelum ni..tapi alhamdulillah akan terus berusaha memperbaiki diri untuk jadi umat islam terbaik mengikut segala ajaran Allah...dan hari ni saya betul-betul insaf dengan semua perkara lagho yang pernah saya buat sebelum ni..

p/s: saya dalam mood sedih dan syahdu sekarang..hmmmmmm...thanks to Ustazah Mariam yang telah menyedarkan saya dari mimpi yang indah..tapi itu semua mainan syaitan..hmmm dan hmmm lagi..

Tuesday, March 20, 2012

hellooo...Happy New Year..huhu

helloooooooooooo....kabare?ni hao ma??..ngehee...akhirnya tepat jam 9.21 pm 20/03/2012 mood nak merepek dah kembali..haha...hasil permintaan follower blog ku yang tidak di sangka-sangka...cewahhh...tak sangka ada jgk member yg baca kemerepekkanku ini...terharu..haha...cehhhh...
tp nak start taip entry ni pun amik masa seminggu nak seru mood yang diterbangkan angin kus-kus kembali ke sisi...hehe
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
damnnn...seru punyer seru..takat tu je mampu taip...adoiyaiii...main Castleville lagi menarik jiwa...wahahaha...
TAMAT 12.07 am 21/3/2012
p/s: sambung seru malam esok..sape nk tolong??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...