Wednesday, May 30, 2012

instagram...


Baru try instagram...huhu...xtau ape yg best sgt nye punnnn...haha...sibuk je org lain ade aku pon ade tp ntah pa pe je gambo nye...kahkah...makannnnnnnnn

Published with Blogger-droid v2.0.4

Mengilat Kuku

jangan tak tahu aku skang ni ala2 kunun2 nyer sangat menjaga kesihatan kuku tangan dan kaki...siap beli manicure and pedicure set lagi...kuang3..set ni beli dekat Robinsons The Garden area beautyhall dekat Ground Floor...cari la dekat skincare & cosmetics Mircoz stall...
dlm set ni ade mcm2 jenis tools like:
nail buffer - guna yg warna biru dulu utk bersihkan kuku and and side belakang nye yg warna putih untuk kilat...within few minutes kuku jadi berkilat memancar2...cayolah..
Nail File - is for shaping/smooth the edge of ur nail especially after you cut your nail sesuai sgt pakai yg ni...
and these are the cuticle softener and cuticle pusher with dual spoon..sape yg rajin masak macam saya ni..hehe..yg selalu ade tinggal kuning2 kt tepi2 kuku tu...sesuai sangat..
ape itu cuticle?...hope the following pictures can explain clearly...huhu..
okay..best kan...semalam dah try...tak sampai half and hour pown...dah berkilat2 kuku...tadaaaa...hehe..

p/s: only RM60 per set..

Wordless Wednesday

Tuesday, May 29, 2012

TM Resort Langkawi

Saya akan pergi cuti-cuti Malaysia kat Langkawi next month....dan sebagai langkah permulaan telah pun membooking tempat berteduh di 
kala mlm tiba..huhu..untuk meng'save'kan duit supaya boleh bershopping sakan nti saya dgn bijaknye telah membooking kat TM resort je la...dpt setap perais kan..hakhak...tp walaweyh punyer la payah beno nak pick up call org TM resort ni...hadoiii...sekali dah tukar no phone..patut la pon...dah nak hangin dah satu bdn...siap plan nak cari hotel lain lagi...kuikuikui...
so pade sape2 yang nak call or dah call TM Resort dan mengalami masalah seperti saya tadi sila call no baru TM resort Langkawi kt bawah ni...

TM Resort Langkawi.

Teluk Baru,
Mukim Kedawang,
07000 Langkawi, Malaysia.
Tel : +604 955 5131/5125/5124/5129
Fax : +604 955 2555
and rate apartment TM Resort Langkawi pulak...tadaaaa
OUTSIDER
VIP SIUTE
: RM300 (weekdays)
: RM 400 (weekend,public n school holiday)
MGMT SUITE
: RM 250 (weekdays)
: RM 300 (weekend,public n school holiday)
EXECUTIVE SIUTE
: RM 200 (weekdays)
: RM 250 ( weekend,public n school holiday)

TM STAFF
VIP SUITE
: RM 100 (weekdays)
:RM 160 (weekend,public n school holiday)
MGMT SIUTE
: RM85 (weekdays)
: RM 135 (weekend,public n school holiday)
EXECUTIVE SIUTE
: RM 65 (weekdays)
: RM 110 ( weekend, public n school holiday)

so selamat bercuti2 Malaysia...
p/s: nanti nak buat itinerary 'percutian 4 hari 3 malam ke Langkawi'...kene make sure ronda semua tempat kat Langkawi...yippieeee

Resultku..


Saya lulus...alhamdulillah...lepas first stage and skang looking forward for next stage yg aku sendiri pon xtau ape ke die nyer..haha...
bak kate status FB semalam...
"alhamdulillah syukur...tahniah *tepuk bahu sendiri*...:-)

Monday, May 28, 2012

Padang rumput


hari ni pakai tudung bunga-bunga atas kepala...bak kate melis...PADANG RUMPUT....lol

Wednesday, May 9, 2012

MeNyerbis Kereta

Hari Isnin yg lepas setelah tak tahan mendengar bebelan dari ayah tercinta untuk pergi menyerbis kereta walaupun sebenarnya tak hantar servis pon tak pe lagi..ye la belum cukup 6 bulan dah kecoh suruh hantar kereta...kalau ikut kilometer mmg smpai tahun depan pon tak cukup2 kilometer nye lagi...huhu...
okay cam biasa call org Perodua Service Sg Choh (yg paling dekat dgn rumah kannn..) sblm nak pegi hantar kereta walaupun tau hari isnin time org semua keje and ko sorg je yg sibuk2 membazirkan cuti mana ade org ramai2 queu nak menyerbis kereta kan...lalala...tp call jgk nk sedap kan hati..and mmg kosong petang nye tu tak yah nk wat appoinment bagai pun just dtg je..
dlm pukul 2 smpai...and masuk2 je service center ehhhh dah baru...CANTIKKK!!...see kaunter yg byk...tp 2 org je yg ade..hehe...

ade meja bulat beserta kerusi-kerusi yang banyak...kerusi siap balut dgn kain merah kuning lagi...yeay hidup SELANGORRRR!!!...tetibe..
and dinding antara tempat menunggu dgn tempat service pakai dinding kaca...dulu dinding kaca tu cenonet je...so kita leh tgk mcm mana kereta kita telah di 'kerja'kan oleh org penyerbis..hehe..kereta ku di kanan itueww..  
keretaku di atas sinunnn...jgn gayat ehh cik keta...huhu
ini adalah tempat cashier yer..hehe..
ini pulak ruang santai....suke2 je aku nak letak ape kan...haha....
nak baca majalah boleh..nak tgk tibee pon boleh...
nak minum pon boleh..nak makan pon boleh...ade di sediakan di hujung sinun...
nak main pun boleh..tp untuk budak yer..kalau tak malu leh jer...
bukti saya tengah makan2 and minum2 di sini...huhu
dan di hujung sana ayah tengah mengushar kereta ku..huhu..tapi anak die tgh sibuk tangkap2 gambar..hahahaa...
lepas menunggu dekat2 2 jam..akhirnya siap jgk..bosan dowhh..makan dah minum dah tgk tibee dah bace majalah dah tgkap gambar dah...tak siap2 jgk..huhu...terbang duit aku seratus dua..wawawawa...
Perodua Service Centre (Sungai Choh)
No. 1, 3 & 5, Jalan Cempaka 5, Anugerah Suria, Sungai Choh, 48200, Rawang, Selangor
Tel :
03-6092 3080 / 7177
Fax :
03-6092 0889

Monday, May 7, 2012

Jenjalan Kay El - PBAKL

dah lame tak jenjalan ngan keluarga terchenta...huhu...so trip kali ni kami berjenjalan di Kay El...hahaha...gaya mcm jauh bebeno je kan..kay el yg di maksud itu adalah ke PBAKL dan kawasan sekitar..apakah itu..sile lah google sendiri..hihikhik...
yg lebih istimewa adalah jenjalan kali ini telah di bawakan khas oleh adikku yg baru dpt lesen...walaweyh dpt lesen terus bawak kete g KL..hebakk mu..haha
destinasi pertama kami adalah ke PWTC...haaaa..ini adalah ghopenye PWTC itu ye adik2 kakak2 and abang2 semua...kesian pada diri sendiri sbb baru tau...ingat bangunan UMNO tu PWTC...hadoiiii...
yang penting kene posing comel...kahkahkah...

koleksi quran lama..
buku dan kitab agama...
tengah2 dok belek2 buku sekali jumpe pulak sedaraku yg dah lame tak jumpe...huhu
beramah mesra setelah lame tak jumpa..ada stail tak??...haha
gile comel walaupon dah tua..walaweyhhhh...
kihkih..lawak la gambar ni..ala2 retis yg di kelilingi peminat...tp dpt tengok dr jauh je sbb dh kene tahan ngan bodyguard badan tough tgh belek buku...wahahaha...
gaya pembelek buku...
gaya pembelek buku lagi...
gaya pembelek buku lagi dan lagi...
kebetulan ade Dr. HM Tuah tengah sign autograf kat area Karangkraf di Dewan Tun Razak 3..aku hambek gambo je..beli buku die mmg nan hado...wahaha..
muka2 kegembiraan bersama barang dagangan...:P
P.W.T.C
jalan kat luar yang sesak..kereta main parking je kt tepi jalan..termasuk la kereta aku..haha
di seberang sana adalah Hentian Putra ye pada sape2 yg tak tahu...hehe..aku la tu!!!!..rotfl..sadis..

Wednesday, May 2, 2012

bz and terus bz

Terlampau banyak nak cerita kat sini...tapi semua hanya ada atas kepala sahaja...tak mampu nak di luahkan di sini...terlampau banyak pekara yang berlaku di dlm diari hidupku...tapi terlampau sedikit keinginan untuk berkongsi di sini..

Hanya keinginan tanpa kemahuan..sekian..


Published with Blogger-droid v2.0.4

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...